Ana SayfaGüncelSur’da Çocuk Her Yerde Derneği kuruldu

Sur’da Çocuk Her Yerde Derneği kuruldu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Sur’da Çocuk Her Yerde Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Çocuk Her Yerde Derneği açıldı.

Birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra çok sayıda çocuğun da katıldığı açılışta konuşan dernek üyesi Bahar Polat, derneğin kuruluş amacını şöyle anlattı:

“Derneğimiz, Yaşamın her alanında çocuk katılımını artırma üzerine kuruldu. Bu çalışmaları komisyonlar aracılığıyla yapıyoruz. Ekoloji, kültür-sanat, bilim, çocuk hakları, dil ve sağlık komisyonumuz var. Derneğin çalışmaları Haziran ayından bu yana sokaklarda atölyeler düzenleyerek devam ediyordu.”

‘Çocukların kendilerini ifade edebileceği bir yaşam arzusu’

Polat’ın ardından konuşan Çocuk Her Yerde Derneği’nin Başkan Yardımcısı Yusuf Damlayıcı ise derneğin büyük zahmetler ve gençlerin emekleriyle inşa edildiğini dile getirdi.

“Sokaklarda, meydanlarda, parklarda çocukların kendilerini ifade ettiği her alanda onların yanında bulunarak onların yaşamsal becerilerini geliştirmek amacıyla kurulan bir sivil toplum kurumuyuz. Biz sanal sınıflar çerçevesinde çalışmalarımızı yürüten ve çocuklarımızın kendilerini ifade edebileceği bir yaşam anlayışını arzu ediyoruz.”

Çocuk Hakları savunucusu 14 yaşındaki Azat Çelik de dernek bünyesinde müzik, resim, sinema, tiyatro, ekoloji, bilim, felsefe atölyelerinin olduğunu belirterek, amaçlarının çocuk haklarını tanıtmak ve çocukların bilinç düzeyini tanıtmakla birlikte, çevreyi çocuklar için yaşanılır bir hale getirmek olduğunu ifade etti.

Previous post
Antep'te 14 Kasım'da gözaltına alınan 25 HDP ve DBP’li tutuklandı
Next post
Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan 25 Kasım yürüyüşüne yasaklama