Ana SayfaEğitimBakan Selçuk: Kantinlerde yasak ürünlerin satışı mevzuata aykırı

Bakan Selçuk: Kantinlerde yasak ürünlerin satışı mevzuata aykırı

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mert Yağız’ın ölümüyle gündeme gelen kantinlerde yasak ürünlerin satışının mevzuata aykırı olduğunu söyledi. Selçuk, bu yıl 950 izinsiz kursun kapatılarak 38 milyon 133 bin lira ceza kesildiğini de belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Meclis Genel Kurulu’nda bakanlığının 2020 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili sorular üzerine Selçuk, gelecek yıl artacak öğrenci sayısının hiçbir şekilde sorun olmaması konusunda her türlü önlemi aldıklarını, yaklaşık 20 bin dersliğin, gelecek öğretim yılı içinde hayata geçeceğini söyledi.

Bakan Selçuk, 2003’ten beri 23 bin 590 engelli çalışanlarının bulunduğunu, bunların 7 bin 728’inin öğretmen kadrosunda olduğunu belirterek, Şubat’ta 750 engelli öğretmeni kadrolarına katacaklarını söyledi.

İzinsiz kurs ve yurtlar

Selçuk, bu yıl 950 izinsiz kursun kapatıldığını ve 38 milyon 133 bin lira ceza kesildiğini belirterek, “İzinsiz yurt hizmeti veren bazı kuruluşlarla ilgili hem kapatma hem de 11 milyon civarında bir ceza kesimi söz konusu oldu” dedi

Kantin ürünleri

Mert Yağız’ın ölümüyle gündeme gelen kantinlerde yasak ürünlerin satışına ilişkin olarak Bakan Selçuk, şu andaki mevzuatın kantinde cips, kola benzeri ürünlerin hepsinin satışını yasakladığını belirterek, bunun mevzuata aykırı olduğunu söyledi.

“Ama bu olay (Mert Yağız’ın şırınga şeklindeki çikolatayla ölümü) bizim daha fazla denetim yapmamız gerektiğini söylüyor. Daha fazla ilgilenmemiz gerektiğini de söylüyor. ‘Biz gereken denetimi yaptık ve bizim problemimiz bitti’ diye bunu söyleyemeyiz. Demek ki mevzuat tam olmasına, yani yasak olmasına rağmen bu yapılıyorsa eksik yaptığımız bazı işler var demektir.”

Doğa Koleji

Doğa Koleji’ndeki yaşananlarla ilgili olarak ise “Her türlü senaryoya, duruma karşı bütün tedbirleri almış durumdayız”  diyen Selçuk, “Okuldaki bütün öğrencilerin, öğretmenlerin huzurunu dikkate alma ihtiyacı var” dedi.

Previous post
46 kez şikayette bulundu, erkek hakkında işlem yapılmadı: 'Sesimi ölmeden duyun'
Next post
'Game of Thrones’un yaratıcılarından 'Lovecraft' uyarlaması