Ana SayfaEğitimİTÜ: Doğa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konusunda uzlaşma sağlandı

İTÜ: Doğa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konusunda uzlaşma sağlandı

HABER MERKEZİ – İTÜ’den yapılan açıklamada ekonomik sorunlar yaşayan Doğa Koleji’nin üniversite bünyesine alındığı belirtildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Doğa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve kolejin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularındaki görüşmelerin uzlaşmayla sonuçlandığını açıkladı.

İTÜ açıklamasında, Türkiye’de yaşanan büyük dönüşümün bir parçası olan üniversitenin, Doğa Koleji’ni bünyesine alma kararı verdiğini aktardı.

İTÜ açıklamasında, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yönettiği süreç, Doğa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve Doğa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularında uzlaşma ile sonuçlanmıştır” denildi.

Açıklamada, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası’nın katkılarıyla gerçekleşen borç yapılandırması ve devrin gerçekleşeceği yapının en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacağı duyuruldu.

“Doğa Koleji’nin üniversitemiz bünyesine katılımının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

İTÜ, destekleri nedeniyle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a teşekkür etti.

Ne olmuştu?

Doğa Koleji’nde üç aydır maaşlarını alamayan öğretmenler 4 Aralık’ta iş bırakmıştı.

Öğretmenler, seslerini duyurmak için 5 Aralık’ta Doğa Koleji’nin Ataşehir’deki genel merkez binasının önünde eylem yapmış, velililer de destek vermişti.

Ardından 9 Aralık’ta bu kez İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdıkları dilekçeleri sunmuşlardı.

Özel Kalem Müdür ve Özel Okullardan Sorumlu Müdür ile görüşen velilere, okula kayyum atanmayacağı, satış için kurumla görüşmelerin devam ettiği bilgisi verilmişti.

Duruma ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı da 4 Aralık itibariyle kendilerine başvurular yapıldığını belirterek, “‘Maaş ödemelerinin yapılmadığı’ gerekçesiyle öğretmenlerin derslere girmemesi ile ilgili başvurular hakkında gerekli inceleme/soruşturma işlemleri hemen başlatılmıştır” demişti.

Özel Kalem Müdürü ve Özel Okullardan Sorumlu Müdür ile görüşen velilere, okula kayyum atanmayacağı ve satış için kurumla görüşmelerin devam ettiği bilgisi verilmişti.

Daha sonra da okul yönetiminden devir görüşmeleri yapıldığı açıklaması yapılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Metal işçilerinden MESS önünde faturalı protesto: "Geçinemiyoruz"
Sonraki Haber
FilmLoverss yazarları seçti: 2019'un en iyi filmleri