Ana SayfaGüncel“Duyun bu sesi”: Tutuklanan anneleri Elif Kısa için kampanya başlatıyorlar

“Duyun bu sesi”: Tutuklanan anneleri Elif Kısa için kampanya başlatıyorlar

HABER MERKEZİ – Duyma ve konuşma engelli Ahmet Kısa, tutuklanan 70 yaşındaki annesi Elif Kısa’nın serbest bırakılması talebiyle kampanya başlatıyor. “Duyun bu sesi” diyen Ahmet Kısa ve tamamen bakıma muhtaç ağabeyi, annelerini istiyor.

Maraş’ın Elbistan ilçesinde 3 Aralık’ta gözaltına alınan Elif ve Ali Kısa çifti, “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla tutuklandı.

Yapılan itirazla HDP Elbistan İlçe Örgütü yöneticisi Ali Kısa, “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı. Elif Kısa için yapılan itiraz ise reddedildi.

Yasal olarak vasisi olduğu tutuklunun görüşüne gittiği ve ayda bir cüzi bir miktar para yatırdığı gerekçesiyle “gizli tanık” ifadeleriyle Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Elif Kısa için yapılan ikinci itiraz da reddedildi.

Kısa çiftinin 43 yaşındaki oğlu İsmail oda oda annesini arıyor. İşitme ve konuşma engelli 41 yaşındaki oğlu Ahmet Kısa ise işaret diliyle, “Biz onu çok seviyoruz. Annem suçsuz, serbest bırakılsın” diyor.

İki kardeş 3 Aralık’tan bu yana annelerinin serbest bırakılması için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Tamamen annenin bakımına muhtaç, raporu da bulunan 44 yaşındaki İsmail, 44 yıldır kendisinden bir gün bile ayrılmamış olan annesini göremediği için her geçen gün daha fazla ruhsal ve psikolojik çöküntü yaşıyor.

Ahmet ise zamanının büyük bölümünü ayırdığı resim atölyesindeki çalışmalarına yoğunlaşamıyor.

Her iki kardeşin de tek isteği, biran önce annelerine kavuşmak.

Kampanya başlatıyorlar

Özellikle sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajlarla “olmayan sesine” ses olunmasını isteyen duyma ve konuşma engelli Ahmet, evin içinde yaptığı ışık eylemi, her yemeğe oturduğunda annesi için sofraya bir tabak bırakması, evinin duvarlarına “annesinin serbest bırakılmasını” isteyen dövizler asması, basın toplantısı düzenlemesi gibi eylemler, çabasının Meclis’te de yankı uyandırmasını sağladı.

Ancak tüm bunlara rağmen sağlık sorunları yaşayan 70 yaşındaki anneleri Elif Kısa, hala tutuklu bulunuyor.

Bunun üzerine Ahmet, yine sosyal medya üzerinden “Vicdan ve Adalet Kampanyası” başlattığını duyurdu.

https://twitter.com/Ahmet05098466/status/1208806134741635072?s=20

Bugün saat 20.00’de Twitter ve Facebook hesaplarından başlatacaklarını duyurduğu kampanya için kendi el yazısıyla kaleme aldığı yazıyı Mezopotamya Ajansı ile paylaştı.

İşitme ve konuşma engelli ressam Ahmet Kısa’nın açıklaması şöyle:

“Sevgili canlar!
“İki kardeşi ve iki oğlu engelli olan annem 3 Aralık Dünya Engelliler Günü haksızca tutuklandı. Onsuz geçen yirminci günümüz.
“Annemin ve annem gibi yaşlı hasta tüm tutukluların hemen özgür olmasını istiyorum. Gerçek adalet istiyorum. Gizli tanık bahane.
“Önce de çağrı yaptım. Çağrımı yine yapıyorum. Kanıtlarınızı, ispatlarınızı gösterin. Dosyadaki gizliliği kaldırın ve halkla paylaşın.
“Annem yasak olan hiçbir iş yapmadı. Annem barış istedi. Gençler ölmesin dedi. İnsaniyet yaptı, bize tüm şefkatini verdi. Gururla beni ve abimi yanında gezdirdi. O bir melek ama hapiste.
“Annem ve bütün mazlum analar için elimdeki küçük imkanlarla ferdi eylemler yaptım. Elimden bu kadarı geldi. Belki küçümseyen de vardır. Onun için diyorum ki küçümsemeyin, paylaşırsanız büyük olur.
“Öncelikle şu ana kadar melek anneme yapılan haksızlığa karşı çıkan demokrat olan basına, sosyal medyadan destekleyen herkese ve Meclis’te bu zulmü dile getiren vekillerimize sonsuz teşekkürler.
“Şunu bilin, bu desteğiniz beni, ailemi çok sevindirdi moral aldık. Ama unutmayalım, gizli tanık zulmüne uğramış melek annem yaşlı ve hasta haliyle hala hapishanede. Bunun için sosyal medyada ‘VİCDAN VE ADALET’ kampanyası başlatıyorum.
“Haksızlığa uğrayan sadece benim anam değil. Her yerde adaletsizlik var. Başlatacağım kampanya annem şahsında zulme uğramış tüm mazlum tutuklular için olacak.
“Herkesin güçlü bir şekilde başlatacağım kampanyaya destek olmasını istiyorum. Tüm siyasi partilere çağrı yapıyorum. Bu zulme hayır demek için sadece birazcık vicdan ve insaniyet yeter.
Özellikle kadınlardan ve kadın vekillerden, vicdanlı gençlerden ve tüm babalardan destek bekliyorum. Duyun bu sesi.
“Ayın 23’ünde (23 Aralık) Pazartesi günü Türkiye saatiyle 20.00’de Twitter ve Facebook sayfalarımdan kampanya başlatıyorum. Duyun, duyurun ve destekleyin.”

PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Dersim'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber
Afganistan'da seçimi Eşref Gani kazandı