Ana SayfaGüncelAfrikalı yolcu streç filme sarılarak sınır dışı edildi

Afrikalı yolcu streç filme sarılarak sınır dışı edildi

HABER MERKEZİ – İstanbul Havalimanı’nda Kamerunlu yolcu David Eboutou, THY uçağında streç filme sarıldı ve ardından sınır dışı edildi. “Uygulamanın kabul edilemez olduğunu” belirten bakanlık inceleme başlattı.

İstanbul Havalimanı’nda Afrikalı bir yolcu THY uçağının içerisinde streç filme sarılarak sınır dışı edildi.

Basına yansıyan bilgilere göre olay 27 Ocak’ı 28 Ocak’a bağlayan gece İstanbul-Yaounde TK667 numaralı uçakta yaşandı.

Seyahat etmek isteyen David Eboutou isimli Kamerunlu yolcu, bavulları paketlemek için kullanılan plastik streç filme sarıldı, ellerine ve ayaklarına plastik kelepçe takıldı.

6 gün boyunca gözaltında tutulan Eboutou’nun iddiasına göre; olaylar sahte vize ile Türkiye’ye giriş yaptığı bilgisinin kendisine verilmesiyle başladı.

Eboutou, seyahat acentesi tarafından dolandırıldığını iddia ediyor.

İş insanı olduğunu belirten Eboutou, başından geçenleri France 24’e şöyle anlattı: “Ayakkabı almak için ortağımla Dubai’ye gitmek istedim ve bir seyahat acentesini aradım. Dubai’ye uçuş İstanbul’dan 8 Euro’luk bir mola ile geçiyordu, 21 Ocak’taydı. Eşim transit bölgede kaldı. Bekleme süresi çok uzun olduğundan alışveriş için havaalanından çıkmak istedim. Pasaport kontrolüne geldiğimde transit vizemin sahte olduğu ve tutuklandığım söylendi. Bir tür gözaltı merkezine götürüldüm.”

Afrikalı yolcuya yönelik muameleyi diğer yolcular telefonlarıyla kaydetti.

Eboutou, o anları Facebook’ta paylaştı ve insanlara THY’yi boykot etme çağrısında bulundu.

IL FAUT BOYCOTTER TURKISH AIRLINES…Voici un africain qui est rapatrié en Afrique dans les conditions les plus…

Gepostet von David Eboutou – Officiel am Dienstag, 28. Januar 2020

İçişleri müfettiş görevlendirdi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, olan biteni araştırmak üzere iki mülkiye müfettişi görevlendirdi.

Haberler üzerine yazılı açıklama yayınlayan müdürlük, yolcunun 21 Ocak’ta sahte belgeyle yurda girmeye çalışırken yakalandığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlgili yabancı 21, 22 ve 27 Ocak’ta üç kez geri gönderilmeye çalışılmış ancak direnmesi ve son denemede uçakta giysilerini çıkartması sebebiyle geri gönderilememiş ve hakkında dördüncü defa işlem tesis edilerek 30 Ocak’ta geri gönderilebilmiştir.”

Açıklamada, tüm yaşananlara rağmen uygulamanın kabul edilemez olduğu belirtilerek iddiayı soruşturma üzere iki müfettiş görevlendirildiği, doğruluğunun teyit edilmesi sonrası gerekli işlemlerin yapılacağı dile getirildi.


Karınca, Diken, Duvar



Önceki Haber
Konya’da 4.5 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber
John Berger ile oğlu Yves Berger'ın sanat üzerine yazışmaları