Ana SayfaGüncel‘Barış Pınarı’ haberlerinden suçlanıyordu: Gazeteci Aydın Keser beraat etti

‘Barış Pınarı’ haberlerinden suçlanıyordu: Gazeteci Aydın Keser beraat etti

HABER MERKEZİ – Yeni Yaşam gazetesinde yayımlanan “Bu ‘pınar’dan barış akmaz” başlıklı haber nedeniyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hakkında dava açılan gazetenin Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, ilk duruşmada beraat etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Yeni Yaşam gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser hakkında 10 Ekim 2019 tarihli nüshasının manşetindeki “Bu ‘pınar’dan barış akmaz” başlıklı haber nedeniyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması İstanbul 21’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Aydın Keser ile avukatının hazır bulunduğu duruşmada yazılı savunma yapan Keser, söz konusu haberin ana temasının siyasi parti, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve uzman analizlerinden oluştuğunu belirtti.

Operasyonun Ortadoğu ve Türkiye’yi ekonomik-siyasi yönden olumsuz etkileyeceği yönünde ifadeler içerdiğini vurgulayan Keser, herhangi bir propaganda amacı gütmediğini, haber verme ve toplumu bilgilendirme amacı taşıyan haberin basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek beraat talebinde bulundu.

Keser’in avukatı da haberde suçun maddi ve manevi sonuçlarının oluşmadığını dile getirerek, beraat istedi.

Mütalaasını sunan savcı ise haberin şiddet ve cebire teşvik eden bir içeriği olmadığı dolayısıyla Keser’in beraat etmesini istedi.

Mahkeme de gazeteci Keser hakkında beraat kararı verdi.


Nedeni ‘Barış Pınarı’ haberleri: Gazeteci Aydın Keser’e dava




Önceki Haber
Gazeteci Hüseyin Aykol’un pasaportuna el konuldu
Sonraki Haber
Suriye ordusu Serakib'e girdi: İdlib'de neler oluyor, kim ne diyor?