Ana SayfaCezaevleriCezaevindeki baskıya karşı altı tutuklu ölüm orucunda

Cezaevindeki baskıya karşı altı tutuklu ölüm orucunda

HABER MERKEZİ – Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yılmaz Uçar’ın, beş arkadaşıyla birlikte cezaevindeki baskıya karşı bir hafta önce dönüşümsüz ölüm orucuna başladığı bildirildi.

Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi’ndeki altı tutuklunun ölüm orucuna başladığı bildirildi.

Yaklaşık iki yıldır Seydişehir Cezaevi’nde tutulan Yılmaz Uçar, ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde beş arkadaşı ile birlikte dönüşümsüz ölüm orucuna başladıklarını aktardı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Uçar’ın kardeşi Hekim Uçar, “Abim Van T Tipi Cezaevi’nden hiçbirimize haber verilmeden Konya’ya götürüldü. Sürgün gittiği Seydişehir T Tipi Kapalı Cezaevi’nin girişinde çıplak arama ve şiddete maruz kaldı. Daha sonra geçen 2 yıllık süreçte de bu işkence durmadı” dedi.

Ağabeyiyle yaptıkları son görüşmeye de değinen Hekim Uçar, şunları kaydetti:

“Abim bizi aradığında gardiyanların ‘Her sabah tekbir getirip sayı yapacaksınız’ diye onları ettiklerini söyledi. Buna karşı çıkan abim ve arkadaşları sürekli hücre cezası ve işkence altında kaldılar. Bir hafta önce arayarak, ‘Ben artık dayanamıyorum. Sürekli baskı ve zulüm var. Biz bu baskıya karşı dönüşümsüz ölüm orucuna başlıyoruz. Sesimizi duyulmasını istiyoruz’ dedi.”

Yılmaz Uçar ve beş tutuklu arkadaşının bir haftadır ölüm orucu eyleminde olduklarının kendisine iletildiğini söyleyen kardeş Uçar, son olarak şu çağrıda bulundu:

“Bize yaşatılan bu kadar acıya artık ‘yeter’ diyoruz. İnsan Hakları Dernekleri ve kamuoyunu bu duruma karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ağabeyim bir gün önce bizi aradı ama biz daha konuşma başlamadan telefon kesildi. Abim son olarak ‘Sizi aramazsak kötü şeyler olacağını bilin’ dedi bana. Çağrımız milletvekilleri ve hukukçuların cezaevine giderek inceleme yapmasıdır.”
Previous post
'Dayanacak gücüm kalmadı' diyen hasta tutuklu Kaya hastaneye kaldırıldı
Next post
İbrahim Gökçek bir ay yoğun bakımda kalacak