Ana SayfaÇalışma YaşamıÖnlem alınmayan depodaki yedi işçinin testi pozitif çıktı

Önlem alınmayan depodaki yedi işçinin testi pozitif çıktı

HABER MERKEZİ – Barsan Lojistik’in Tuzla Orhanlı’da bulunan deposunda çalışan işçilerden birinin ‘Corona’ testinin pozitif çıkmasının ardından hastaneye giden altı işçinin de testi pozitif çıktı. Virüsün bulaştığı işçilerden Mahir Albayrak, ailesine de kendisinden virüs bulaştığını belirterek, “Depo bölümü ne dezenfekte edildi ne de işçilere maske, eldiven gibi koruyucu ekipman dağıtıldı” diyerek alınmayan önlemlere dikkat çekti. Ayrıca şirketin Kısa Çalışma Ödeneği almasına rağmen işçileri çalıştırmaya devam ettiğini aktardı.

Barsan Lojistik’in Tuzla Orhanlı’daki deposunda çalışan işçilerden birinin Corona virüsü testi pozitif çıktı. Bu olayın ardından hastaneye giden altı işçinin de testi önceki pozitif çıktı.

Sonucu pozitif çıkan işçilerden DGD-Sen üyesi Mahir Albayrak olan biteni anlattı.

dgd.sen.org’da yer alan habere göre Albayrak, kalp hastalığı olan eşini, semptomları göstermesi üzerine hastaneye götürünce kendisinin de Corona pozitif olduğunu öğrendi.

Albayrak, “Eşim çalışmıyor, evden çıkmadığı için hastalık büyük ihtimal benden ona bulaştı. Biri 3 yaşında, diğeri 2 aylık iki çocuğumuz var” dedi.

Hasta olduğunu öğrendikten sonra depodaki arkadaşlarının kendisini aradığını, onlara, “Şu an belki de hepiniz Corona’ya yakalandınız, hepinize bulaşmış olabilir, hiçbir belirti olmasa da gidip test yaptırın” dediğini aktaran Albayrak, “O akşam 6 arkadaş hastaneye gitmiş, sabah da haberleri geldi, hepsi Corona pozitif çıkmış” diye belirtti.

Vakalar ortaya çıkmadan önce depoda herhangi bir önlem alınmadığını söyleyen Albayrak, denetim yapılması için şirketle görüştüklerinde ise “Dilekçenizi alsak da şu an bir denetleme yapılması mümkün değil. Denetime çıkacak kimse yok, salgın sebebiyle denetimler durduruldu” yanıtını aldıklarını aktardı.

İŞKUR’dan da aynı cevabı aldıklarını söyleyen Albayrak, “Orası da aynı şeyi söyledi. Mahkemeler kapalı. Şikayet edecek, denetim yapacak birim yok dediler” dedi.

Salgınla beraber Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında işçiler yıllık izne çıkarıldı. Ancak işlerin yoğun olduğu bahane gösterilerek tüm işçiler işe geri çağrıldı.

Albayrak, “Engelli ve kronik rahatsızlığı olan arkadaşlarımıza ise ‘Çalışırken başıma gelecek şeylerden, şirket hiçbir şekilde sorumlu değildir’ diyen bir belge imzalatıldı. Şu an herkes sigortasız şekilde zorla çalıştırılıyor. Arkadaşlarımızın hepsinin maddi durumu çok kötü. Hepsinin borcu var, işlerini kaybetmemek için günlük 20 liraya çalışmaya razı oluyorlar” diye konuştu.

Bütün müdürlerin pozitif vakalardan haberi olduğu halde önlem almadıklarını savunan Albayrak, “Hem devlet üzerinden benim paramın yüzde 60’ını vereceksin hem de günlük 20 liraya beni çalıştırmaya devam edeceksin. Biz bunu kabul etmiyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gökçek'in cenazesine saldırının ardından: Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı görevden alındı
Sonraki Haber
Alışveriş merkezleri ve kuaförler açıldı