Ana SayfaDünyaLatin Amerika, salgının yeni merkezi olma yolunda

Latin Amerika, salgının yeni merkezi olma yolunda

HABER MERKEZİ – Corona virüs salgınının yeni merkezi Latin Amerika oluyor. Başta Brezilya olma üzere Meksika, Peru, Ekvador ve Şili’de virüsten dolayı yaşamını yitirenler toplu mezarlara gömülüyor.

Brezilya’da Sınır Tanımayan Doktorlar’ın temsilcisi Ana de Lemos, “Latin Amerika corona virüs salgınının yeni merkezi olacak” uyarısında bulundu.

Başta Brezilya olmak üzere Meksika, Peru, Ekvador ve Şili’de virüsten dolayı yaşamını yitirenler toplu mezarlara gömülüyor.

Dünyada virüsün en hızlı yayıldığı ülke şu anda Brezilya. Vaka sayısı 240 bini geçerken, son 24 saatte 485 kişi yaşamını yitirdi. Brezilya’da ölü sayısının 100 bine çıkmasından endişe ediliyor.

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da da salgın nedeniyle ölü sayısında hızlı artış yaşanıyor. Ekvador Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Covid-19 nedeniyle 33 bin 182 vaka bulunuyor. Ölü sayısı ise 2 bin 736 kişi şimdiye kadar yaşamını yitirdi.

Virüsün hızla yayıldığı bir diğer ülke ise Meksika. Bu ülkede ölü sayısı 5 bini geçti. Peru’da da vaka sayısı 92 binin üzerinde.

Bir diğer Latin Amerika ülkesi Şili’de Covid-19 vaka sayısı 43 bin 781’e yükselirken, salgın sebebiyle 450 kişi yaşamını yitirdi.

Previous post
MA: Bitlis’ten çıkarılan 261 cenaze İstanbul’da kaldırıma defnedilmiş
Next post
Çanakkale'de bir erkek boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdü