Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Covid-19’u atlatanların sayısı 3 milyonu aştı

Canlı Blog | Covid-19’u atlatanların sayısı 3 milyonu aştı

HABER MERKEZİ – Covid-19 salgınında dünya genelinde vaka sayısı 6 buçuk milyona, can kaybı 400 bine yaklaşıyor. Hastalığı atlatanların sayısı ise üç milyonu aştı. 166 bini aşkın vakanın tespit edildiği Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede yeniden açılma adımları atıyor. Salgına dair güncel gelişmeler canlı sayfamızda.

 


23:49 | İspanya’da OHAL 21 Haziran’a kadar uzatıldı

İspanya’da Covid-19 salgınından dolayı 14 Mart’tan bu yana uygulanan olağanüstü hal (OHAL) 21 Haziran’a kadar uzatıldı.

Salgının başlamasından bu yana OHAL 6’ncı kez uzatıldı.

Covid-19 kaynaklı verileri revize etmeyi sürdüren Sağlık Bakanlığı, şimdiye kadar 27 bin 128 kişinin hayatını kaybettiğini ve toplamda 240 bin 326 vaka tespit edildiğini bildirdi.

Bu ay sonu itibarıyla normalleşme sürecini ülke genelinde tamamlamayı planlayan hükümet, sonrasında Covid-19 ile mücadelede özerk yönetimlere siyasi yetkilerini yeniden verecek.


22:49 | İHA: İstanbul’dan Diyarbakır’a giden yolcu otobüsü karantinaya alınacak

İstanbul’dan Diyarbakır’a giden yolcu otobüsü, yolculardan birinin Covid-19 test sonucunun pozitif olması nedeniyle karantinaya alınacağı bildirildi.

İHA’nın haberine göre, İstanbul’da yaşayan S.Ç. isimli kadın iki gün önce test yaptırdı. Ancak kadın test sonucu henüz çıkmadan Diyarbakır’a gitmek için bilet aldı.

İstanbul’dan hareket eden otobüse binen kadının test sonuçları yolculuğu esnasında doktoru tarafından kendisine aktarıldı.

Kadının yolda pozitif olan test sonucunu muavine bildirmesi üzerine Diyarbakır’a gitmekte olan yolcu otobüsü Sakarya’da durdu.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen kadın karantina altına alınırken, yolcu otobüsü tekrardan hareket etti.

Haberde, söz konusu durumun bildirilmesi üzerine otobüsün Bolu’da durdurularak karantinaya alınacağı bildirildi.


22:10 | YSK: Siyasi parti kongreleri, oda ve sendika seçimleri yapılabilir

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Covid-19 salgını sonrası ‘normalleşme süreci’ kapsamında siyasi parti kongreleri ile oda ve sendika seçimlerinin yapılabileceğine karar verdi.

Eskişehir Tepebaşı İlçe Seçim Kurulu, Covid-19 salgını sonrası normalleşme süreci çerçevesinde siyasi parti kongreleri ile oda ve sendika seçimlerinin yapılıp yapılmayacağına ilişkin Kuruldan görüş sordu

YSK, siyasi parti kongreleri ile oda ve sendika seçimlerinin yapılabileceğine hükmetti.


21:50 | Azerbaycan’da en yüksek vaka sayısı kayıtlara geçti

Azerbaycan’da Covid-19 salgınında son 24 saatte beş kişi hayatını kaybetti.

Ülkede toplam can kaybı 76’ya yükseldi.

Azerbaycan Bakanlar Kurulu’na bağlı Koronavirüs Operasyon Karargahı tarafından yapılan açıklamada, 325 yeni  vaka tespit edildi.

Bu, ülkede bir günde tespit edilen en yüksek sayı olarak kayıtlara geçti.

Açıklamada, 101 kişinin ise iyileşerek taburcu edildiği kaydedildi.

Ülkede toplam 3 bin 665 kişi hastalığı atlattı.

Öte yandan 3 bine yakın kişinin karantinada tutulduğu Azerbaycan’da bugüne kadar 320 bine yakın test yapıldığı aktarıldı.


20:20 | Bakan Koca: Bu haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması öngörülmüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

1 Haziran itibariyle yeni sürece girildiğini ifade eden Koca, “6 Mayıs’ta birinci dönemi tamamladık demiştim. İkinci dönemle ilgili bazı uyarılarda bulunmuştum. Tedbir şarttır çünkü tehdit devam etmektedir” dedi.

“Salgının en çetin günlerinde gösterdiğimiz başarıyı günlük vaka sayının bin civarına düştüğü günlerde göstermek zor değildir” diyen Koca, tedbirlere uyulmazsa başa dönülebileceğini söyledi.

Maske ve 1.5 metre mesafe kuralının birlikte uyulması gereken tedbirler olduğunu belirten Bakan Koca, “İkisinden biri tek başına koruyucu olmayabilir. Mevcut şartlarda sizlerin, salgın ve tedbirler konusundaki ferasetini de dayanak kabul ederek diyebiliriz ki ikinci dalga beklemiyoruz” dedi.

18 yaş altı ve 65 yaş üstündekiler için önümüzdeki hafta yeni düzenleme olabileceğini belirten Koca, “Bu haftasonu genel sokağa çıkma kısıtlaması öngörülmüyor” diye konuştu.


20:20 | Sağlık Bakanlığı: Vaka sayısı 166 bini, can kaybı 4 bin 600’ü aştı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de salgına ilişkin güncel verileri açıkladı.

Bakanlığın verilerine göre son 24 saatte;

  • 867 vaka tespit edildi
  • 24 kişi yaşamını yitirdi
  • 931 kişi hastalığı attı
  • 52 bin 305 test yapıldı

Yine bu verilere göre;

  • Toplam vaka sayısı 166 bin 422
  • Toplam can kaybı sayısı 4 bin 609
  • Toplam iyileşen sayısı 130 bin 852
  • Toplam test sayısı 2 milyon 155 bin 349


19:20 | Ankara’da toplu taşımada yeni düzenleme

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda otobüs, metro ve Ankaray’daki yolcu kapasite oranlarını yeniden düzenledi.

Buna göre;

  • Şehir içi ulaşımda yolcu sınırlaması belirli kurallar kapsamında kaldırıldı.
  • Toplu taşıma araçlarındaki sosyal mesafe yapıştırmaları kaldırılırken, maskesiz araçlara binilmemesi şartı ve otobüslerde karşılıklı koltuklarda çapraz oturma düzeni devam ettirilecek.
  • EGO otobüslerinde ayakta alınacak yolcu sayısı araç kapasitesinin yüzde 30’unu geçmeyecek.
  • Otobüslerde yolcu sayısı 99 model solo araçlar için 31 oturan, 21 ayakta toplam 52 kişi, 99 model körüklü araçlar için 44 oturan, 33 ayakta toplam 77 kişi, 2007-2008 model solo araçlar için 30 oturan, 12 ayakta toplam 42 kişi, 2010-2011 model solo araçlar için 32 oturan, 12 ayakta toplam 44 kişi, 2012-2013 model körüklü araçlar için 28 oturan, 35 ayakta toplam 63 kişi olacak.
  • Metro ve Ankaray’da ise karşılıklı koltuk bulunmadığı için tüm koltuklarda normal oturma düzenine geçilirken, ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si kadar bu şekilde yolcu taşınacak.

Parklarda ücretsiz internet hizmeti

Covid-19 ile mücadele kapsamında, 70 gün önce sosyal mesafenin korunması ve toplum sağlığı için 23 noktada geçici durdurulan ücretsiz Wi-Fi uygulaması ise normalleşme süreciyle yeniden başladı.

Kentte ücretsiz Wi-Fi hizmeti verilen parklar ve rekreasyon alanları şunlar:

  • Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, Güven Park, Gökçek Parkı, Nevbahçe Parkı, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi çevresi, Cemre Parkı, Hacı Bayram Veli Cami çevresi, Botanik Parkı, Seğmenler Parkı, Ali Dinçer Parkı, Demetevler Parkı, Çankaya Kurtuluş Parkı, Dikmen Vadisi 1. Etap, Dikmen Vadisi 2.Etap, 50. Yıl Parkı, Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı, Esertepe Rekreasyon Alanı, Gençlik Parkı, Kuzey Yıldızı Parkı, Göksu Parkı, Mogan Gölü Rekreasyon Alanı, Altınpark ve Harikalar Diyarı.

18:35 | Avusturya İtalya hariç komşularına sınırlarını açıyor

Avusturya, İtalya dışındaki sınır komşularıyla 4 Haziran’dan itibaren sağlık kontrollerinin sonlandırılacağını, karantina ve test şartının kaldırılacağını açıkladı.

Avusturya Dışişleri ve Avrupa Bakanı Alexander Schallenberg, basına yaptığı açıklamada Almanya, Çekya, Slovakya, Slovenya, İsviçre, Lihtenştayn ve Macaristan sınırlarında yeni uygulamanın hayata geçeceğini bildirdi.

Schallenberg, virüsün Avrupa’da ilk görüldüğü ve en etkili olduğu ülkelerden İtalya için ise ‘sayılar henüz buna izin vermiyor’ ifadesini kullandı.

İtalya’ya yönelik tedbirlerin süreceğini belirten Schallenberg, bu ülkeye ilişkin değerlendirmelerin gelecek hafta da süreceğini ancak kararın günlük vaka sayısı ve can kayıplarına bağlı olduğunu ifade etti.

Schallenberg, yurt dışına çıkacak yurttaşların salgın hastalığı göz önünde bulundurarak hareket etmeleri çağrısında bulunarak, İsveç, Britanya ve İspanya gibi ülkelere seyahatin riskli olduğunu, Avrupa Birliği (AB) dışı ülkelere yönelik ise AB’nin alacağı kararlar doğrultusunda hareket edileceğini bildirdi.

Avusturya, salgınla mücadele kapsamında Mart başından itibaren sınırlarını kapatmıştı.


18:25 | İstanbul Valiliği’nden toplu taşıma araçları ile ilgili açıklama

İl Hıfzıssıhha Kurulu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında toplandı.

Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Toplu Ulaşım Bilim Kurulu ve Ulaşım Destek Komisyonu Üyeleri, ilgili Vali Yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Hıfzıssıhha Meclisi Üyeleri, İETT ve Metro İstanbul yetkilileri katıldı.

Toplantıda Covid-19 pandemisiyle mücadele çalışmaları kapsamında yeni normal dönemde İstanbul’da alınması gereken önlemlerle ilgili görüş ve öneriler değerlendirildi.

Toplantıda alınan kararlara göre;

  • Toplu taşıma araçları üçte bir oranından ayakta yolcu alacak.
  • Ayakta yolcuların yakın temasını engellemek için araç zemininde etiket uygulaması yapılacak.
  • Araç kapasitesinin dolması halinde sürücü tarafından yolcu alınmayacak. Israrla binmek isteyen olması halinde araç hareket ettirilmeden sürücü tarafından kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunulacak.
  • Metro ve raylı sistem araçlarının oturan koltukların tamamı ve ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si kadar yolcu alabilecek.
  • Şehir hatları vapurları ve deniz motorları ise oturan yolcu kapasitesi kadar yolcu alabilecek.
  • Kararda ayrıca şu ifadelere yer verildi:
  • Araçlara yolcu binişlerinde; maskesiz yolcu alınmayacak.
  • Tüm araçlarda sıvı el dezenfektan bulundurulacak.
  • Araçlar her gün sefer öncesi ve gerekli hallerde sefer aralarında dezenfekte edilecek.
  • Duraklarda sosyal mesafenin muhafazası amacıyla işaretleme yapılacak.

Cezai yaptırım

Kararda, söz konusu belirtilen tedbirlere ve kurallara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.


16:41 | Salgın süreci: 71 günde 52 kadın öldürüldü

Kadın Meclisleri, yayınladığı video ile Corona virüsü salgınının başladığı 11 Mart ile 20 Mayıs tarihleri 52 kadının öldürüldüğünü açıkladı.

Videoda, öldürülen kadınların isimlerinin, Türkiye’nin farklı illerinden kadınlar tarafından dile getirildi.


16:30 | Almanya, Avrupa ülkelerine seyahate yeşil ışık yaktı

Almanya, Covid-19 salgını nedeniyle vatandaşlarına yaptığı “yurtdışına seyahat etmeyin” uyarısını, 15 Haziran’dan itibaren 26 Avrupa Birliği (AB) ülkesi ile Britanya, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lichtenstein için kaldırıyor. Türkiye için ise AB Komisyonu’nun kararı bekleneceği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Heiko Maas, attıkları adımda, ilgili ülkelerde salgın büyük ölçüde kontrol altına alınmış olunmasının etkili olduğunu savundu.

Salgının sona ermediğine dikkat çeken Maas, “Turizmin yeniden başlatılması, ikinci bir salgın dalgasına yol açmamalı. Bunu hep birlikte önlemeliyiz” şeklinde konuştu.

İlgili ülkelerdeki gelişmeleri yakından izleyeceklerine işaret eden Dışişleri Bakanı Maas, “Yedi günlük bir süre içinde, 100 bin kişinin yaşadığı bir bölgede, enfekte olan kişi sayısı 50’yi geçtiği takdirde harekete geçerek, seyahat tavsiyesini, yeniden seyahat uyarısına dönüştürmek zorunda kalabiliriz” diye belirtti.

Maas ayrıca, uyarıların kaldırıldığı birlik üyesi ülkeler dışındaki üçüncü ülkeler için AB Komisyonu’nun bu hafta alacağı kararı beklediklerini söyledi.

  • DW Türkçe’deki haberin tamamı BURADA

16:20 | İzolasyona uymadı, 12 kişiye virüs bulaştırdı

Mersin’den Van’ın Tuşba ilçesine giden bir otobüs şoförü izolasyon kurallarına uymadı.

Corona virüsü testi pozitif çıkan şoförden, 12 kişiye virüs bulaştığı belirlendi.

Şoförün yaşadığı Kalecik Mahallesi’ndeki apartmanın yanı sıra Gedikbulak Mahallesi’ndeki iki ev daha karantinaya alındı.

Van Valiliği ise kentteki toplam vaka sayısının 503, taburcu olan hasta sayısının 450, tedbir amaçlı karantinaya alınan kişi sayısının 70 bin olduğunu açıkladı. 19 bin kişinin hala karantinada olduğu belirtildi.


15:20 | İtalya’da seyahat yasakları kalktı

Avrupa’da Covid-19 salgınından ilk etkilenen ülke olan ve 10 Mart’tan bu yana kısıtlayıcı tedbirlerin uygulandığı İtalya’da bugün seyahat yasakları kalktı.

Böylece, ülke içinde bölgeler arasındaki seyahatlere izin verilecek. Avrupa’dan İtalya’ya gelenlere de karantina uygulanmayacak.

Ülkede insanlar arasında güvenli mesafe ile kamuya açık ve kapalı mekanlarda maske zorunluluğu da devam edecek.

İtalya’da son olarak dün akşam açıklanan verilere göre salgında can kaybı 33 bin 530’a yükseldi. Son bir günde hayatını kaybedenlerin sayısı 55 oldu. Toplam vaka sayısı ise son 24 saatte 318 artışla 233 bin 515’e ulaştı.

  • BBC Türkçe’deki haberin tamamı BURADA

14:10 | Sur’da maske takma zorunluluğu

Diyarbakır’da artan Corona virüsü vakaları sonrası Sur ilçesinde pek çok noktada maske takma zorunluluğu getirildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre, Melikahmet ve Gazi Caddesi yanı sıra İçkale ve PTT kuyruklarında bekleyenler de maske takma zorunda.


13:20 | Habur ve Gürbulak sınır kapıları açılıyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, katıldığı bir televizyon programında “normalleşme” adımları kapsamında Habur ve Gürbulak sınır kapılarının bu hafta açılacağını duyurdu.

Pekcan, “Haziran ayı itibarıyla Avrupa’nın da kademeli olarak normalleşmesiyle birlikte biz bir toparlanma sürecine gireceğiz” dedi.

Haziran’dan itibaren ciddi toparlanma beklediklerini de ifadene Pekcan, “Sadece bizim değil, iş yaptığımız partnerlerimizin de toparlanması lazım, oralarda da olumlu gelişmeler var” diye konuştu.


12:45 | Belçika’da ‘Corona’dan ölenlerin sayısı 10 bine yaklaştı

Belçika’da Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 9 bin 522’ye yükseldi. Bu kişilerin yüzde 48’i hastanelerde, yüzde 51’i ise huzurevlerinde hayatını kaybetti.

Belçika Kriz Merkezi’nden yapılan açıklamada, Covid-19 vaka sayısının son 24 saatte 70 artarak 58 bin 685’e çıktığı kaydedildi.

Açıklamada, yoğun bakım ünitesindeki hasta sayısının altı artarak 172’ye çıktığı belirtildi.


11:43 | Yurtlardaki karantina dönemi sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 97 ülkeden gelen 77 bin 441 yurttaşın bakanlığa bağlı yurtlarda karantina süreçlerini tamamladığını söyledi.

Kasapoğlu, “Yurtlarımızdaki karantina sona erdi. Yurtlarımızı, 700 bine yakın gencimiz için hazırlamaya başladık” ifadelerini kullandı.


11:30 | Rusya’da toplam vaka sayısı 430 bini aştı

Rusya’da son 24 saatte 8 bin 536 kişiye daha Covid-19 tanısı konulmasıyla vaka sayısı 432 bin 277’ye çıktı.

Ülkede son bir günde 178 kişi de virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ülkedeki salgında can kaybı sayısı 5 bin 215’e, hastalığı atlatanların sayısı 195 bin 957’ye ulaştı.

Rusya’da bugüne kadar yapılan test sayısının ise 11 milyon 400 binden fazla olduğu belirtildi.


11:10 | Brezilya’da son 24 saatte bin 262 kişi virüsten öldü

Brezilya’da Corona virüsünden kaynaklı son 24 saatte bin 262 yaşamını yitirdi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 199’a yükseldi.

Sağlık Bakanlığı raporlarına göre, ülke genelindeki toplam enfekte sayısı 558 bin 237’ye ulaştı.

Ülkede salgında en fazla yerli halkların yaşadığı Amazonas eyaleti etkilendi.

Son 24 saatte virüse bağlı yaşamını yitirenlerin arasında 100’den fazla yerli kabile üyesinin olduğu bildirildi.


10:52 | Kenya’da sokağa çıkma yasaklarında polis 15 kişi öldürdü

Kenya’da Corona virüsü salgınına karşı tedbirler kapsamında, ülke genelinde 19.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Euronews’in ulusal basından aktardığına göre yasağı ihlal ettiği iddiasıyla polis, 15 kişiyi öldürdü.

Bağımsız Polislik Gözetim Kurumu (IPOA) Başkanı Anne Makori, yaptığı açıklamada, polisin 31 kişiye işkence yaptığını, Mart ayından bu yana polis şiddeti nedeniyle 81 şikayet aldıklarını ifade etti.

Makori, cinayet ve işkencelerin araştırılması için ekip kurulduğunu ve çalışmalar başlatıldığını söyledi.


10:47 | Adliyelerde uygulanacak Covid-19 önlemleri

Adliyelerde ‘normalleşme dönemi’ uygulamaları hayata geçti.

Adalet Bakanlığı, daha önce hazırladığı kılavuzla birlikte adliyelerde uygulanacak yeni dönemin çalışma esaslarını belirlemişti. Bunlar şöyle:

  • Maskesi olmayanlar ve herhangi bir iş ve işlemi olduğunu ispat edemeyenler adliyeye giremeyecek.
  • Adliyelere girişte ateş ölçümü yapılacak, ateşi 38 dereceyi geçenler sağlık kurumuna yönlendirilecek.
  • Adliyelere girecek kişi ve duruşma salonuna alınacak izleyici sayıları sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak belirlenecek.
  • Duruşmalar farklı günlerde veya gün içinde farklı saatlere yayılarak yığılmaların önlenmesi sağlanacak. Savcılıklara müracaatta sanık, tanık, müşteki gibi kişilerin sıra beklememesi için yeterli zaman aralığı bulundurulması sağlanacak.
  • Adliyelerin ve duruşma salonlarının sağlık koşullarına uygun olarak steril hale getirilmesi, sosyal mesafe kuralına uyulması, duruşma öncesi ve sonrasında salonların havalandırılması gibi tedbirler uygulanacak.
  • Duruşma salonları, kalem odaları ile icra dairelerinde çalışma düzeni 4 metrekareye bir personel düşecek şekilde planlanacak.
  • Hakimler, savcılar, avukatlar ve tüm personel maske kullanacak.
  • Mahkeme ve icra işlemlerinde harç masrafı ve diğer ödemeler mümkün olduğunca EFT, havale gibi yöntemler ile yaptırılacak. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kullanımı yaygınlaştırılacak.
  • Yemekhaneler 1 Eylül 2020’de açılacak, bu tarihe kadar personelin yemekleri kumanya şeklinde dağıtılacak. Çay bardağı, kaşık, çatal, tabak gibi malzemeler tek kullanımlık olacak.

10:37 | Bilim Kurulu üyesi: Vakalarda 100’lü rakamların altına Temmuz ortasına doğru ineriz

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, günlük Corona virüsü vaka sayılarının 100’ün altına Temmuz ayının ortasına doğru inmesini beklediklerini söyledi.

DHA’ya konuşan Tezer, yeniden açılmaya işaret ederek bundan sonraki sürecin önemli olduğunu söyledi: “İkinci aşamayı sağlıklı, istikrarlı biçimde atlatmamız gerekiyor. Burada insanlara büyük iş düşüyor. Her insanın kendisini enfekte gibi düşünmesi gerekiyor, karşıdakini de enfekte gibi düşünecek ki yaklaşımımızı ona göre yapacağız ve bu süreci sağlıklı biçimde atlatacağız.”

Tezer, ikinci dalga riski ile ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kışın tekrar ortaya çıkabilir mi? Kış virüsü olduğu için çıkabilir. O yüzden biz yazın ödevimizi ne kadar iyi yaparsak, kurallara uyarsak kışın da daha az karşılaşırız. Sonbahardaki rakamlar kış virüsü olması sebebiyle tekrar ortaya çıkabilir mi? Çünkü influenza da çıkacak, diğer başka virüsler de. Beraber alevlenebilir, endişemiz o, sadece bizim değil, tüm dünyanın endişesi bu. Tekrar altını çiziyorum, tüm dünyada vaka olduğu sürece, bitmediği sürece her zaman tekrar alevlenme riski vardır.”


09:34 | Bilim Kurulu toplanıyor

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17:00’de video konferans yöntemiyle toplanacak.

Sonrasında saat 19:00’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nun güncel verilerine göre, dün 32 bin 325 test yapıldı, 786 kişiye Covid-19 tanısı konuldu. 22 hasta yaşamını yitirirken, 974 kişi hastalığı atlattı.

Yine bu verilere göre toplam vaka sayısı 165 bin 555, can kaybı sayısı 4 bin 585 olarak kayıtlara geçti.


09:10 | Seyahat yasağı kalktı, 2 milyon kişi şehir değiştirdi

Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında getirilen seyahat yasağı 1 Haziran’da kalktı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerden özellikle tatil bölgelerine büyük bir göç başladı.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, sokağa çıkma yasağı kapsamındaki 18 yaşın altındakilere aileleriyle yolculuk yapma izninin çıkmasının da etkisiyle 2 milyon kişi şehir değiştirdi.

İç göçte en çok Ege ve Akdeniz sahillerindeki illere geçiş yapılırken, ayrıca İstanbul’dan Doğu Karadeniz illerine yoğun bir geçiş yaşandığı belirtildi.


08:40 | DSÖ: Covid-19’a karşı antibiyotik kullanımı tehlikeli boyutlarda

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19’a karşı antibiyotik kullanımının artmasının tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, bunun virüsün bakteri direncini güçlendirdiği ve ileride daha fazla ölüme yol açabileceği hususunda uyarıda bulundu.


08:22 | Urfa’da bir mahalle ve dört bina karantinaya alındı

Urfa’nın Hilvan, Eyyübiye, Karaköprü ve Viranşehir ilçelerinde yaşayan bazı yurttaşların Corona virüsü test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından salgınla mücadele kapsamında Viranşehir’de iki, Karaköprü ve Eyyübiye’de birer binanın, Hilvan ilçesinde ise kırsal Tutumlu mahallesinin tamamı 14 gün karantinaya alındı.

Öte yandan, Eyyübiye ilçesinde bir binada uygulanan karantina sona erdirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
George Floyd cinayeti: Polis Chauvin'e yöneltilen suçlama ağırlaştırıldı
Sonraki Haber
Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer alan filmler açıklandı