Ana SayfaCezaevleriTutuklulardan İbrahim Gökçek’e destek açlık grevi

Tutuklulardan İbrahim Gökçek’e destek açlık grevi

HABER MERKEZİ – Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 15 tutuklu, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in ölüm orucu eylemine destek olmak için 3 günlük açlık grevi başlattı.

Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklular, 322 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’e destek olmak için 3 günlük açlık grevi eylemine başladı.

Tutuklular, eylemin 288’inci gününde yaşamını yitiren Helin Bölek ve yine ölüm orucu eyleminin 297’nci gününde yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın ardından eylemini 322 gündür sürdüren İbrahim Gökçek’in yaşaması ve taleplerinin duyulması için böyle bir eylem başlattıkları bilgisini verdi.

Cezaevinde tutuklu bulunan Faruk Aras, babası Sait Aras ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde, cezaevinde kendisiyle beraber 15 tutuklunun 3 günlük açlık grevi başlattıklarını bildirdi.

Faruk Aras, Grup Yorum üyelerinin taleplerinin insani talepler olduğunu vurgulayarak, herkesi Grup Yorum’un yanında olmaya ve Gökçek’in yaşaması için tüm demokrasi ve özgürlük savunucularını dayanışmaya çağırdı.




Önceki Haber
HDP: Devlet Dersim Katliamı ile yüzleşip, özür dilemeli
Sonraki Haber
Siirt'te bir asker yaşamını yitirdi