Ana SayfaEkolojiBingöl’de deprem: Bir korucu yaşamını yitirdi

Bingöl’de deprem: Bir korucu yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Bingöl Karlıova’da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. Kaynarpınar Jandarma Karakolu’nda meydana gelen göçük altında kalan bir korucunun hayatını kaybettiği açıklanırken, 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, saat 17.24’te şiddetli bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurdu.

AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

Deprem; Erzincan, Muş, Dersim ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

Karlıova’da ilk depremin 10 dakika sonrasında da 4.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Bölgede yer yer artçı sarsıntılar sürüyor.

Merkez üssü Kaynarpınar

Bingöl Valiliği’nden depreme ilişkin yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Yedisu ile Karlıova arasında bulunan Kaynarpınar köyü olduğu belirtildi.

Kent merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanmanın meydana gelmediği belirtilen açıklamada, Kaynarpınar köyü Jandarma Karakolu’nda iki adet nöbet kulübesinde göçük meydana geldiği belirtildi.

Göçük altında kalan korucu yaşamını yitirdi

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada ise depremin ardından göçük altında kalan korucunun kurtarılamadığını açıkladı:

“Bingöl Yedisu ilçesinin Elmalı köyünde 5, Dinarbey köyünde 2, Karlıova Kaynarpınar köyünde 1, olmak üzere toplam 8 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Karlıova Kaynarpınar Jandarma Karakolu gözlem kulesinde, hasar meydana gelmiştir. Şehit olan 1 güvenlik korucumuz enkaz altından çıkarılmıştır. Kuledeki hasarda, 1 güvenlik korucumuz da yaralanmıştır. Toplam yaralı sayısı, 9’dur.”

Açıklamada ayrıca, “Yedisu ilçesi Yeşilgöl köyünde 2 ev, Erzurum Çat Dorabi mezrasında 9 ahır ve 12 ev hasar görmüştür” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise depremde yaralı sayısının 18’e çıktığını açıkladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mardin'deki yangın kontrolden çıktı, acil çağrı var
Sonraki Haber
Canlı Blog | Salgında vaka sayısı 8 milyona yaklaşıyor