Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşten çıkarma yasağına rağmen 10 işçinin işine son verildi

İşten çıkarma yasağına rağmen 10 işçinin işine son verildi

HABER MERKEZİ – Gebze’de bulunan Özer Elektrik’te işten çıkarma yasağına rağmen 10 işçi işten çıkarıldı. Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ve Şube Başkanı Necmettin Aydın da gözaltına aldı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kurulu Özer Elektrik’te Birleşik Metal-İş üyesi 10 işçi tazminatsız işten atıldı.

Evrensel’in haberine göre, işçiler jandarma zoruyla fabrikadan çıkarıldı.

Haberde, işçilerin işine Birleşik Metal-İş’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulunduğu gün son verildiği belirtildi.

Bakanlığa yapılan yetki başvurusunu duyan Özer Elektrik yetkililerinin işçileri sorguya çekerek sendikadan istifaya zorladığı, işyerinde kalan diğer işçilere de baskı uygulandığı belirtildi.

Jandarma ekipleri Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ve Şube Başkanı Necmettin Aydın’ı da gözaltına aldı.

Fabrikadan dışarı çıkarılan işçiler sendika hakları için direnişe başlarken, Birleşik Metal-İş, “Gebze Özer Elektrik işyerinde Çoğunluk tespiti için Bakanlığa başvuru yaptığımız gün, işten çıkarma yasağına rağmen 10 üyemizin işten çıkartılması Anayasa ve yasaların resmen ayaklar altına alındığının açık bir göstergesidir. Gözaltındaki arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı” açıklamasında bulundu.

İşten çıkarma yasağı

Covid-19’a karşı ekonomik tedbirleri kapsamında işten çıkarma yasağı getirilmişti.

Söz konusu daha önce 17 Temmuz’da sona ermesi beklenen yasak, 17 Ağustos’a kadar uzatılmıştı.

Öte yandan 16 Temmuz’da “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu“nda kabul edilen teklifle, işten çıkarmayı engelleyen yasal düzenlemenin süresi uzatılabilecek.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın gerekçesiyle fesih yasağını 3’er aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatabilecek.


İşten çıkarma uzatılabilecek: “İstihdam paketi” Meclis’te kabul edildi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Can kayıpları 650 bini aştı, 5 milyonun üzerinde aktif 'Corona' vakası var
Sonraki Haber
Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 406 lira