Ana SayfaGüncel3 bin 453 isimden akademisyen Ergüder’e destek

3 bin 453 isimden akademisyen Ergüder’e destek

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Üstün Ergüder’e meslektaşları, öğrencileri, dost ve arkadaşlarının hazırladığı destek metni 3 bin 453 imzaya ulaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı bir televizyon programında Boğaziçi Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Üstün Ergüder’i hedef göstermişti.

Ergüder’e meslektaşları, öğrencileri, dost ve arkadaşlarının hazırladığı destek metni 3 bin 453 imzaya ulaştı.

Türkiye’nin bilim insanlarına saygılı olma çağrısı yapılan metinde şunlar ifade edildi:

Her zaman demokrasiden, özgürlükten, eşitlikten, hukuktan, üniversite özerkliğinden yana olan ve tüm bu değerleri bütün yaşamı boyunca sorumluluk aldığı alanlarda etkili kılan bilim insanı, uluslararası akademi dünyasında büyük bir saygınlık kazanmış Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü çok kıymetli Prof. Dr. Üstün Ergüder’in meslektaşı, öğrencisi, dostu, arkadaşı olmaktan onur duyuyoruz.

Üstün Ergüder hocamızın daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir üniversite için, gençlerin özgürlükçü, düşünen, tartışan, üreten bireyler olmaları adına gösterdiği çabaların altında kötü niyet ve amaç aramanın, bu tür isnatlarda bulunmanın çok talihsiz, yakışıksız olduğunu düşünüyor ve iktidar mensuplarını ülkemizin değerli bilim insanlarına karşı saygılı olmaya davet ediyoruz.


İmza listesine BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
18 yaşındaki işçi kerestelerin altında kalarak öldü
Sonraki Haber
Urfa'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 12 yaralı