Ana SayfaGüncelİstanbul’da ikinci baro için ilk başvuru

İstanbul’da ikinci baro için ilk başvuru

HABER MERKEZİ – Hukukun Üstünlüğü Platformu, İstanbul’da 2 no’lu baro kuruluş kararını kamuoyuna duyurdu.

‘Hukukun Üstünlüğü’ adlı platformu, İstanbul’da yeni bir baro kurmak için Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) başvuruda bulundu.

Yeni baro ile ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, Hukukun Üstünlüğü Platformu’nu oluşturan paydaşlar şöyle: Tüm Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, Türk Hukuk Enstitüsü İstanbul Şubesi, Demokrat Hukukçular Derneği, Yeryüzü Adalet ve İnsan Hakları Derneği, Yeryüzü Avukatları Derneği, Hukukçular Derneği ile Uluslararası Hukukçular Birliği, Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi.

https://twitter.com/2NoluBaro/status/1295299727978672128

Platformun kurucular kurulundan Avukat Cavit Tatlı, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada bundan sonraki süreci ise şöyle anlattı:

Yeni baroya katılım için başvuru sayısı 2 bine ulaştığı anda TBB’den bize Genel Kurul için yetki vermesini isteyeceğiz. Yetki verilmesinden sonra 1 ay içerisinde onu biz Genel Kurul’a götüreceğiz. Orada baronun organları yani başkan, yönetim ve disiplin kurulunun oluşması durumunda, baro kurulmuş olacak. Meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmeler 2 bin başvuru sayısına ulaşacağımızı gösteriyor.

Ne olmuştu?

AKP ve MHP tarafından Meclis’e sunulan ve baroların yapısını hedef alan “çoklu baro” teklifi, 11 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmiş, 15 Temmuz’da da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

“Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile, avukat sayısı 5 binden fazla olan illerde en az 2 bin avukatın imzasıyla yeni bir baro kurulabilmesinin öne açılmıştı.

Bugün itibariyle barolara kayıtlı avukat sayısı dikkate alındığında birden fazla baro, sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’de kurulabiliyor.




Önceki Haber
7 aylık bütçe açığı 139 milyara ulaştı
Sonraki Haber
Suriye ordusuna hava saldırısı