Ana SayfaToplumsal CinsiyetSerbest bırakılan cinsel istismar faili hakkında bir yıl sonra dava

Serbest bırakılan cinsel istismar faili hakkında bir yıl sonra dava

HABER MERKEZİ – Hatay İskenderun’da bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkek önce tutuklandı ardından itiraz üzerine serbest bırakıldı. Erkek hakkında serbest kaldıktan bir yıl sonra dava açıldı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan bir çocuk, 2019 yılında emniyete giderek, kendisini 2018 yılından beri sistematik cinsel istismara maruz bırakan İ.B. isimli erkek hakkında şikayette bulundu.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Mart 2019’da fail İ.B. hakkında, “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” ve “Kişiyi hürriyetin yoksun bırakmak” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’in haberine göre soruşturma kapsamında İ.B., 19 Nisan 2019’da gözaltına alındı.

İ.B., sevk edildiği İskenderun Sulh Ceza Hakimliği’nce “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” ve “Kişiyi hürriyetin yoksun bırakmak” suçlamasıyla tutuklandı. Ancak İ.B., daha sonra itiraz üzerine serbest bırakıldı.

Bir yıl sonra İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İ.B. hakkında “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” ve “Kişiyi hürriyetin yoksun bırakmak” suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

İddianameyi kabul eden İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi, İ.B. hakkında “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” ve “Kişiyi hürriyetin yoksun bırakmak” suçlamasıyla dava açtı.

Davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde yapılacak.




Önceki Haber
Müzede Sahne programı “Topyekûn Kadın” temasıyla başlıyor
Sonraki Haber
Gözaltı, soruşturma, hapis, saldırı: Temmuz'da da basın tehdit altındaydı