Ana SayfaManşetCinsel istismara ‘delil yetersizliği’nden beraat!

Cinsel istismara ‘delil yetersizliği’nden beraat!

İSTANBUL – Bir çay depolama şirketinin sahiplerinden H.A. isimli erkek, 11 yaşındaki Kırgızistanlı bir çocuğu sistematik cinsel istismar etmekten yargılandığı davadan beraat etti.


Haber: Mehmet Elma


Bir çay depolama şirketinin sahiplerinden olan H.A. isimli erkek, 2020’nin Haziran ayında, 11 yaşındaki Kırgızistanlı bir çocuğu sistematik cinsel istismara maruz bıraktı.

H.A., çocuğun annesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı ancak ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Oyun bahanesiyle taciz

Şirketin İstanbul Bayrampaşa’da bulunan fabrikasında çalışan çocuğun annesi, çocuğunu bırakabileceği bir yer olmamasından dolayı kendisi ile beraber çalıştığı iş yerine götürdüğünü ve olayın o tarihlerde gerçekleştiğini söyledi.

Kadın ifadesinde, istismarı görmesi üzerine H.A.’nın elini çocuktan çektiğini söyledi. Kadın, “Ben odaya girince H.A. panikleyerek çocuğa, bilgisayardan bir şeyler gösteriyormuş gibi davrandı, şikayetçiyim” dedi.

Sistematik istismar

Yaşadıklarını anlatan çocuk ise H.A.’nın kendisine defalarca kez istismarda bulunduğunu belirterek, “Oradan geçenler de oluyordu ancak bizim oturduğumuz yer dışarıdan geçenlerin görebileceği bir konumda değildi, içeriye girmeleri gerekiyordu. İçeriye de girmedikleri için kimse bu olayları görmüyordu. Annem beni aradığı için o odada gördü” ifadelerini kullandı.

“Kesin ve inandırıcı delil” yok: Beraat!

H.A.’nın kolluk ifadelerini de değerlendiren iddia makamı, bunların “suçtan kurtulmaya” yönelik verilen bir ifade olduğunu belirtse de mahkeme bunun aksine kanaat getirdi.

Mahkeme, “Sanığın üzerine atılı ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ suçunu işlediğine dair mahkumiyetine yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden CMK 223/2-e maddesi uyarınca yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle müsnet suçtan beraatine” karar verdi.

Ayrıca 29 Nisan tarihli kararda, “Beraat eden sanığın CMK’nun 231/3 ve 141/son maddeleri uyarınca tazminat hakkı bulunduğu” da belirtildi.




Önceki Haber
‘Tirşikçî kapitalistleri’ protesto eden 10 tütüncü tutuklandı
Sonraki Haber
ATK ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan için cezaevi yolunu gösterdi