Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocuğuna cinsel istismardan gözaltına alınan erkek, hastaneden kaçtı

Çocuğuna cinsel istismardan gözaltına alınan erkek, hastaneden kaçtı

HABER MERKEZİ – Antalya’da 15 yaşındaki kızını cinsel istismara maruz bırakmaktan gözaltına alınan erkek, rahatsızlandığını söyleyerek götürüldüğü hastaneden kaçtı.

Antalya’nın Serik ilçesinde 15 yaşındaki bir kız çocuğu, 2 Temmuz’da intihara teşebbüs etti.

Hastaneye kaldırılan çocuğun annesi, kızının babası İ.B. tarafından sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığını öğrendi.

Bunun üzerine kadın, Ekim 2020’de boşandığı İ.B. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çocuk, pedagog eşliğinde verdiği ifadede, 2020 yılı Aralık ayında babası İ.B. ile Kumluca’ya gittiklerini ve ilk defa burada babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Çocuk, babası kendisini tehdit ettiği için istismarı anlatamadığını dile getirdi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan İ.B., bir gün sonra polis tarafından gözaltına alındı. İ.B. gözaltındayken rahatsızlandığını söyleyince tedavi için götürüldüğü hastaneden kaçtı.

Polis, İ.B.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

DHA’ya konuşan çocuğun annesinin avukatı Yasin Sarı, çocuğun istismarı bir arkadaşına anlattığını belirtti ve sonrasındaki süreci şöyle anlattı:

Arkadaşı da intihara teşebbüs girişimine yakın bir zamanda kızımızın abisine bu durumu anlatmıştır. Durumu öğrenen abi eve geldiği zaman kardeşine ‘böyle bir durum mu var, gerçek mi bu olay, şimdiye kadar böyle bir şey vardı da neden bildirmedin’ diyerek kardeşine biraz kızmış. Abi durumun aslını araştırmaya çalışmış. Kızımız psikolojik olarak olayın vermiş olduğu stres ve sıkıntıdan bunalmış bir şekilde, ağabeyinin de yaklaşımlarından etkilenerek intihar teşebbüsünde bulunmuş. Belli bir miktar hapı atmış, ambulans ile hastaneye kaldırılmış.

‘Hapse girersem sizi bu dünyadan götürürüm’ tehdidi

İ.B.’nin aileye zarar vermesinden endişe ettiklerini kaydeden Sarı, “Kız çocuğumuz şu anda geceleri uykusundan ağlayarak uyanıp kabuslar görmektedir. Hatta annesine ‘rüyamda babamı gördüm beni öldürüyordu, çok korkuyorum’ demiştir. Şu an ailenin psikolojisi bitmiş durumdadır” dedi.

Evin önünde emniyet ekiplerince koruma tedbirleri alınmış, ancak aile şu anda evde hapis pozisyonunda yaşamaktadır. Bir an önce şahsın yakalanmasını istemekte. Çekilen sıkıntılar normal bir sıkıntı değil. Şahıs yakalanmadığı için de daha çok sıkıntı çekiliyor. Aile devlet büyüklerinden yardım beklediklerini söylüyor.

Fail erkeğin kaçıp bir yerlerde saklanacağını düşündüklerini ancak evin etrafında dolandığını duyduklarını belirten avukat Sarı, “Şahsın daha önceki konuşmalarının ses kayıtlarını savcılığa sunduk. Orada ‘ben hapse girerim, hapisten korkmuyorum ama hapse girersem de sizleri de bu dünyadan götürürüm’ şeklindeki beyanları ve evin yakınlarında görülmüş olması hepimizi fazlası ile rahatsız etmektedir” dedi.

Ayrıca İ.B.’nin evli olduğu kadını da yıllarca sistematik şiddete maruz bıraktığı belirtildi.




Önceki Haber
AYM Gergerlioğlu kararının gerekçesini açıkladı: Berberoğlu emsal gösterildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.