Ana SayfaDünyaSuriye ordusuna hava saldırısı

Suriye ordusuna hava saldırısı

HABER MERKEZİ – Kamışlo’da Suriye rejimine ait bir kontrol noktasına yönelik hava saldırısı düzenlendi, saldırıda en az bir asker yaşamını yitirdi. Bir açıklama yapan Uluslararası Koalisyon, saldırının kendilerine ait uçaklar tarafından yapılmadığını belirtti.

Suriye rejimine bağlı askerlerin bulunduğu Kamışlo’nun güneyinde yer alan Til Birak ilçesine bağlı Gire Zeheb köyündeki kontrol noktası savaş uçakları tarafından bombalandı.

Sabah saatlerinde yaşanan saldırının IŞİD’e karşı kurulan Uluslararası Koalisyon’a bağlı uçaklarca gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

Rejimin resmi yayın organı Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), saldırıda bir askerin hayatını kaybettiğini, iki askerin de yaralandığını duyurdu.

SANA’ya konuşan askeri bir kaynak, bugün sabah 06.45’te ABD’ye ait bir konvoyun kontrol noktasında durdurulup, geçişine izin verilmemesinin ardından kontrol noktasının ABD’ye ait savaş uçakları tarafından hedef alındığını öne sürdü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise saldırıda iki rejim askerinin öldüğünü duyurdu.

Gözlemevi Suriye’de altı aydır bu türde düzenlenen ilk saldırı olduğunu kaydetti.

Uluslararası Koalisyon’dan açıklama

Öte yandan ABD öncülüğündeki koalisyondan yapılan açıklamada ise saldırının kendilerine ait uçaklar tarafından yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada “Uluslararası Koalisyon güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD’le mücadele kapsamında Til Zeheb köyü yakınlarında rutin güvenlik devriyesi gerçekleştirmiş, Suriye rejimine ait bir noktanın yakınlarından devriye ekiplerine ferdi silahlarla ateş açılmıştır” denildi ve eklendi:

Devriye ekipleri kendini savunmak için açılan ateşe karşılık vermiştir. Koalisyon güçleri herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmemiş, koalisyon güçleri üyeleri herhangi bir zarar görmemiştir. Devriye ekipleri üslerine dönmüştür. Olay hakkında inceleme devam etmektedir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da ikinci baro için ilk başvuru
Sonraki Haber
Araştırma: 17 yılda açlık sınırı 5 kattan fazla arttı