Ana SayfaEkolojiAntalya’da buzağıya cinsel saldırıda bulunan erkeğe sadece para cezası

Antalya’da buzağıya cinsel saldırıda bulunan erkeğe sadece para cezası

HABER MERKEZİ – Antalya’da 2 aylık buzağıya cinsel saldırıda bulunan 67 yaşındaki Gasım Erdoğan, “mala zarar verme suçu oluşmadığı” gerekçesiyle ceza verilmeden serbest bırakıldı. Hak savunucuları ise ek suç duyurusunda bulundu.

2 aylık bir buzağının, 9 Ağustos’ta Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Yeşilyurt mahallesinde cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Hayvancılıkla uğraşan Abdulkerim Gürbüz, ahırın kapısının açık olmasından şüphelenmesi üzerine içeri girdiğinde, Gasım Erdoğan isimli erkeğin buzağıya cinsel saldırıda bulunduğunu gördü.

Gürbüz’ün şikayeti üzerine jandarma tarafından gözaltına Erdoğan, ifadesinde suçlamayı kabul etmedi.

Fail erkek, kümes hayvanlarına zarar veren köpeğe bakmak için ahıra girdiği bahanesini ileri sürdü.

DHA’da yer alan habere göre failden ve buzağıdan alınan örnekler ise Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na gönderildi. Gelen sonuçlarda Gasım Erdoğan’ın DNA’sıyla buzağıdan alınan DNA’nın uyumlu olduğu belirtildi.

Cinsel saldırı cezasız kaldı

Habere göre Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan’ın ‘mala zarar verme’ suçunu işlemediğini, Hayvanları Koruma Kanunu’na göre idari para cezasıyla cezalandırılmasına, kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Karara, Abdulkerim Gürbüz ve hayvan hakları savunucularından tepki geldi.

Gürbüz “Şahsın, ceza almasını istiyorum ki kimseye bir daha bu eylemi yapamasın” derken, Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Alev Arsan da kararın hatalı olduğunu vurguladı:

G.E. isimli kişi Abdulkerim Gürbüz tarafından suçüstü yakalanıyor. Müvekkilimiz suç duyurusunda bulunuyor; ancak Cumhuriyet Savcılığı tarafından ‘mala zarar verme’ suçu oluşmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığı kararı veriliyor. Halbuki Jandarma Kriminal Laboratuvarı tarafından alınan swap örneklerinde şüpheli G.E.’nin DNA örnekleriyle, buzağıdan alınan örneklerdeki DNA örnekleri eşleşiyor. Yani şüpheli tarafından buzağıya cinsel saldırıda bulunulduğu açık ve net olarak belgeleniyor. Biz bu hatalı karara, itiraz ettik, eksik yapılan nitelendirme nedeniyle de konut dokunulmazlığının ihlali ve hayasızca hareketler suçundan dolayı ek suç duyurusunda bulunduk.

Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık ise “Türk Ceza Kanunu’nda hayvanlar ‘mal’ olarak geçtiği için burada ‘mala zarar verme’ suçu teşkil etmediği gerekçe gösterilerek şahsa, idari para cezası uygulanması isteniyor. Çok üzüldük, insan veya hayvan fark etmez. Bu sapkın düşüncelerle yapılmış bir eylemdir” diye belirtti.

Hayvan istismarında cezaların caydırıcı olmadığını söyleyen Yanık, “Bunun bir cezası olmalı. ‘Hayasızca hareketler’ suçu maddesinde hayvanla cinsel ilişki aslında mevcut ama ne yazık ki mahkemelerimiz bu cezaları vermiyor. Bu kişiler, maalesef ceza almıyor, cüzi para cezaları alıp eylemlerine devam ediyor. Olan yine hayvanlara oluyor. Bakanlığımızın bu konuyla ilgili önlem almasını, caydırıcı cezalar verilmesini istiyoruz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avrupa Film Ödülleri sahiplerini buldu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.