Ana SayfaDünyaMoria mülteci kampında yangın

Moria mülteci kampında yangın

HABER MERKEZİ – Yunanistan’daki en büyük mülteci kampı olan Moria’da çıkan yangında can kaybı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı. Tahliye edilen kampta, yangının neden çıktığı henüz bilinmiyor.

Yunanistan’ın Midilli adasında bulunan Moria mülteci kampında sabaha karşı yangın çıktı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle alevlerin yayıldığı bildirildi.

Yunanistan medyasında yer alan haberlerde, mültecilerin kaldığı konteynerlerde yangının başlamasının ardından kamptakilerin tahliye edildiği belirtildi.

Yangın sonucu ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Yangının nedeni de bilinmiyor

Yangının nasıl çıktığı henüz açıklığa kavuşmadı.

Bir televizyon kanalına konuşan itfaiye yetkilisi, yangının çıkmasının ardından kamptaki mültecilerin itfaiyecilere taş atarak, alevleri söndürme çalışmalarını engellemeye çalıştığını öne sürdü.

Sosyal medyada yayılan videolara ise bazı mültecilerin alevlere endişeyle baktığı, bazılarının “Hoşçakal Moria” şeklinde şarkı söylediği yansıdı.

Kapasitesi 2 bin 800 olan ancak 12 bin 600 kişinin bulunduğu kamptaki mültecilerden bir bölümünün çevredeki ormana ve tepeye kaçtığı, diğerlerinin ise adanın başkenti Midilli’ye gitmek üzere yola çıktığı belirtildi.

Ancak yolun bazı bölümlerinde adada yaşayanların mültecilerin yolunu kestiği kaydedildi.

Midilli Belediye Başkanı Stratos Kytelis, ERT’ye yaptığı açıklamada, Moria mülteci kampı nedeniyle sıklıkla gerilim yaşandığını, fakat Corona virüsü salgını nedeniyle gerilimin tırmandığını belirtti.

Binlerce kişinin evsiz kaldığını kaydeden Kytelis, bu kadar insanın nereye yerleştirileceğinin bilinmediğini söyledi.

Yunanistan Göç Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Moria mülteci kampında Corona virüsüne yakalananların sayısının 35’e yükseldiğini açıklamıştı. Kampta ilk vaka geçtiğimiz hafta tespit edilmişti.


Karınca, DW Türkçe



Önceki Haber
Zeynep Söğüt cinayeti: Failler 7 yıl sonra tutuklandı
Sonraki Haber
Alıkonulan HDP PM üyesine dava açıldı, kaçırıp tehdit edenlere işlem yok