Ana SayfaToplumsal CinsiyetZeynep Söğüt cinayeti: Failler 7 yıl sonra tutuklandı

Zeynep Söğüt cinayeti: Failler 7 yıl sonra tutuklandı

HABER MERKEZİ – 2013 yılında hamile olan Zeynep Söğüt’ü öldüren Ersin Yalçınkaya ve ona yardım eden Savaş Sanatman ile Nazlı Tuğulucan yıllar sonra tutuklandı.

Adana’da yaşayan Zeynep Söğüt, 24 Aralık 2013 yılında birlikte olduğu Savaş Sanatman’ın akrabası Ersin Yalçınkaya tarafından öldürüldü.

İddiaya göre cinayet sırasında dışarı çıkmış olan Sanatman, eve geldiğinde Zeynep’in öldürüldüğünü gördü.

Yalçınkaya, Sanatman’a “Bu iş duyulursa seni de öldürürüm, sakın sesini çıkarma ve bana yardım et” dedi. Bunun üzerine iki erkek, kentte çiçekçilik yapan akrabaları Nazlı Tuğulucan’ın yanına gitti.

Yalçınkaya’nın “Zeynep öldü, sesinizi çıkarmayacaksınız, bu saatten sonra ben ne dersem onu yapacaksınız. Yoksa ikinizi de öldürürüm” diyerek, Tuğulucan’ın aracıyla eve gelmesini, cesedi taşımaya yardım etmesini istediği ileri sürüldü.

Bunun üzerine üç kişi Zeynep’in cesedini valize koydu ve Yalçınkaya da valizi dere yatağına attı.

Ardından Yalçınkaya, Sanatman’ı tehdit ederek, “Şimdi adliyeye gidip Zeynep’in kayıp olduğunu söyleyeceksin. Ben de seninle geleceğim. İfadende sakın benden bahsetme” dedi.

Daha sonra adliyeye giden iki erkek, kayıp başvurusunda bulundu.

Zeynep’in annesi Arbiye Ballı da polise giderek, kızına ulaşamadığını söyledi.

Arbiye Ballı, aradan geçen süre içinde kızından haber alamayınca, televizyon programlarına çıktı. Savaş Sanatman da programa telefonla canlı yayına bağlanıp Zeynep’i kayıp olduğu günden beri hiç görmediğini iddia etti.

Yapılan çalışmalardan sonuç alınamayan Zeynep Söğüt’ün dosyası, cinayet şüphesi değerlendirilerek 7 yıl sonra yeniden açıldı.

Zeynep’in en son görüştüğü kişi olan Savaş Sanatman’ı sorguya alan ekipler, erkeğin ifadelerini çelişkili buldu.

Ekipler, bunun üzerine 2013’te kullanılan taksinin plakasını Plaka Takip Sistemi’nden sorguladı. Aracın,Zeynep’in kayıp ihbarının yapıldığı tarihten 2 gün önce Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda Tekir Gişesi’nden çıkış yaptığı saptandı.

Tekrar yapılan sorguda Sanatman cinayeti itiraf etti. Sanatman’ın ifadesi doğrultusunda Yalçınkaya ve Nazlı Tuğulucan da yakalanarak gözaltına alındı.

İfadeler doğrultusunda yapılan aramalarda söz konusu valiz bulundu. Valizin içindeki kemik parçalarının Zeynep’e ait olup olmadığı araştırılıyor.

Emniyette sorguları tamamlanan Savaş Sanatman, Nazlı Tuğulucan ve Ersin Yalçınkaya, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fransa'da toplatılmak istenen 'Erkeklerden nefret ediyorum' kitabı satış rekoru kırdı
Sonraki Haber
Moria mülteci kampında yangın