Ana SayfaEkolojiBakan Pakdemirli: 81 yangının 70’i kontrol altına alındı

Bakan Pakdemirli: 81 yangının 70’i kontrol altına alındı

HABER MERKEZİ – Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 24 ilde çıkan 81 yangının 70’inin kontrol altına alındığını açıkladı.

Türkiye, son bir haftadır 20’yi aşkın il ve ilçede çıkan orman yangınları ile mücadele ediyor.

Can kayıplarının yaşandığı çok sayıda yerleşim yerinin yok olduğu yangınlara ilişkin son bilgiyi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı.

Pakdemirli, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Devam eden yangınlara, 6 uçak, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 1 yangın söndürme tankı, 45 helikopter, 1080 arazöz, 55 iş makinası, 4 binin üzerinde personel ile müdahale ediyoruz. Mücadelemiz aralıksız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Pakdemirli’nin paylaştığı tabloda, Adana, Antalya, Muğla, Mersin, İzmir ve Osmaniye başta olmak üzere 24 ilde çıkan 81 yangının 70’inin kontrol altına alındığı ve 11 yangının ise devam ettiği bilgisi yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yangında yaralananların sağlık durumlarını paylaştı.

Koca açıklamasında “Manavgat’taki orman yangınında üç can kaybımız var. İkisi kırıklarından dolayı ameliyat edilen 16 kişinin tedavileri sürüyor. 292 hastamızı tedavilerini tamamlayarak taburcu ettik. Kısmi tahliye gereği, Devlet Hastanemizdeki 10 yoğum bakım hastası diğer hastanelere nakledildi. Marmaris ve Bodrum’daki orman yangınlarında bir kişi hayatını kaybetti. Yangınlardan etkilenen, üçü yabancı uyruklu 64 kişiden 60’ı tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. Tedavisi devam eden dört kişinin genel durumu iyi. Ekiplerimizle yangın bölgelerinde görevdeyiz” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Yangın söndürülemiyor: Marmaris-Datça yolu trafiğe kapatıldı
Sonraki Haber
Konya'da Kürt aileye ırkçı saldırı: Yedi kişi katledildi