Ana SayfaGüncelNusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut tahliye edildi

Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Tutuklu bulunan Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut, yapılan ilk duruşmada tahliye edildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 17 Temmuz 2019’da tutuklanarak görevden alınan ve yerine kayyum atanan Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut’un “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Kut, tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada Kut’un avukatları ve bazı HDP üyeleri de hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak konuşan Kut, üzerine atılı suçlamaları reddederek yapmış oldukları tüm işlemlerinin kanun çerçevesinde olduğunu söyledi.

“Gizli tanık” beyanlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Kut, işten çıkarıldığı belirtilen şahsın belediyeye gelmemekte ısrar ettiğini ve 4 ayı aşkın süre boyunca rapor alarak işe gelmediğini, bu nedenle de ‘İş Kanunu’ kapsamında işten çıkışının verildiğini kaydetti.

Savcılık, Kut’un üzerine atılı suçun vasfı ve suçun cezasının alt ve üst sınırı, mevcut delil durumu gerekçeleriyle tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.

Ardından konuşan avukat Kamuran Tanhan, müvekkili hakkında iddianamede geçen olayın 5 Eylül tarihli olduğunu, aynı olaydan dolayı zaten soruşturma açıldığını ve takipsizlik kararı verildiğini ifade etti.

Savcılığın görevinin sadece yargılanan kişilerin aleyhine delil toplamak olmadığını belirten Tanhan, savcılığın iddianamesinin tamamında Kut’un aleyhine delil toplanmaya çalışıldığını ve tarafsız olunmadığını dile getirdi.

Tanhan, dosyanın gizli tanık beyanlarından oluştuğunu ve müvekkiline ‘kin güdüldüğünün’ açık olduğunu belirtti.

“Gizli tanıkların” huzurda dinlenemediği için soru soramadıklarını kaydeden Tanhan, savcılığın tutukluluğun devamı yönündeki talebinin gerekçelerinin, tekrardan ibaret olduğunu, delillerin usule aykırı olduğunu, savcılığın gerekçesinin de kanuna aykırı olduğunu söyledi.

‘Bunun adı algı operasyonu’

Avukat Kenan Angay da “Savcılığın müvekkil hakkında lehine ve aleyhine delil toplaması gerekir. Bu onun ödevidir. Ancak lehine olan delilleri bile aleyhine imiş gibi gösterilmiştir. Müvekkilim üzerine atılan suçlamaların suç olmadığı adli makamlarca da bilinmektedir. Ancak algı oluşturmak için yapılmaktadır. Bunun adı algı operasyonudur” ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan avukat Mehmet Emin Aktar, ML1Z0G7R1T (Malazgirt) isimli gizli tanığın varlığının da şaibeli olduğunu dile getirdi.

“Gizli tanık” Malazgirt’e emniyetin de ulaşamadığını vurgulayan Aktar, dosyaya yeni “gizli tanık” girdiğini vurguladı.

Avukatlar, Kut’un tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme “gizli tanıkların” dinlenmesine ve dosyanın incelenmesine karar verdi.

Mahkeme, Kut’un uzun tutukluluk halini göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 23 Aralık’a ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sancar: Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar
Sonraki Haber
Fransa'da bıçaklı saldırı: İkisi ağır dört yaralı