Ana SayfaGüncelŞenyaşarların gözaltına alınması Meclis gündeminde

Şenyaşarların gözaltına alınması Meclis gündeminde

HABER MERKEZİ – Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın AKP Urfa il binası önünde oturdukları için gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partilerinin önünde 14 aydır oturma eyleminin yapıldığını hatırlatarak, “Muhalefete olunca her şey mubah” dedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırıları sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, AKP Urfa il binası önünde gözaltına alınması Meclis gündemine taşındı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Şenyaşar ailesinin AKP İl Başkanlığı’na gidip ‘adalet’ talebini iletmek istedikğini belirterek, “Şenyaşar ailesini burada müteaddit defa ifade ettik, Urfa’da ikamet ediyorlar. 24 Haziran 2018 seçimlerinde maalesef Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ailesiyle bir seçim tartışmasında saldırıya uğramaları sonucunda Emine ananın iki oğlu, Celal ve Adil Şenyaşar ve eşi Esvet Şenyaşar yaşamını yitirmişti, oğlu Fadıl Şenyaşar ise hâlâ tutuklu” dedi.

AKP il binasında ailenin görüşme yapmasının ardından oturma eylemi yaptığını kaydeden Danış Beştaş, “Dışarı çıktıktan sonra saat 18.00 civarında -akşam yani- anne ve yaralı kurtulan oğlu gözaltına alınmış. Avukatlarla biraz önce görüştük, yirmi dört saat gözaltı kararı verilmiş” dedi.

İktidara seslenen Beştaş, “Bu adalet talebinin ve bir il binasının önüne gidip bu çığlığı duyurmanın, demokratik bir ortamda ve meşru olarak bir hak olduğu görüşündeyiz. İki evladını, eşini yitiren bir annenin bu şekilde gözaltına alınması, hele hele yirmi dört saat tutulması bizim açımızdan kabul edilemez. Serbest bırakılmaları gerekiyor” diye belirtti.

AKP’li Akbaşoğlu ‘adli’ bir olay dedi

Danış Beştaş’ın konuşması sonrası söz alan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Şenyaşar ailesinin gözaltına alınması ile ilgili basına yansıyan bilgileri tekrarlayarak, şunları söyledi:

Ak Parti il binası önünde 2 şahsın oturma eylemi yaptıkları görülmesi üzerine şahıslara gerekli uyarılar yapılmış, 2018 yılında Suruç ilçesinde meydana gelen adli bir olayda, şahısların oğlu ölen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar isimli şahıslar olduğu ve Ak Partili yöneticilerle görüşmek istemeleri ve devamında da görüşme yapmalarına rağmen oturma eylemine devam etmek istemeleri üzerine, savcılık talimatıyla oradaki direnmeleri münasebetiyle adli bir işlem yapıldığı ortaya çıkmıştır.

Akbaşoğlu’na tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise “HDP’nin önünde niçin oturtuyorsunuz o zaman? İki kişi AKP’nin önünde oturmuyor mu? Bir aileden üç kişiyi katlettiler” dedi.

‘Muhalefete olunca her şey mubah’

Tekrar söz alan Danış Beştaş şunları söyledi:

İktidar grubuna bir soru sordum, daha doğrusu bir hukuksuzluğu ifade ettim ve bitmesi gerektiği yönünde, Urfa il örgütünün şikâyetçiyse vazgeçmesi gerektiği için ve serbest bırakılması için talep ettim. Sayın Akbaşoğlu benim söylediklerimin hepsini bilgi olarak tekrar Meclis’e sundu, şaka gibi. Gerçekten, ancak şaka olabilir bu. Doğru, bir demokratik tepki gösteriyor bir haksızlığa karşı. Üç saat dayanmadılar ya, üç saat sonra anne ve oğlu gözaltına alındı ve şu anda gözaltında.

İktidar partisine -demek ki- hiç kimse kapıya gidemez, bir talepte bulunamaz ama muhalefet partilerinin önünde on dört ay kolluk eşliğinde eylem yapılabilir öyle mi? Bütün Türkiye duysun, Emine Şenyaşar şu anda gözaltında, 70 yaşında bir anne. 14 aydır bizim Diyarbakır il örgütümüzün faaliyetleri engelleniyor, siyasi faaliyetimiz engelleniyor ve üstelik İçişleri Bakanı dâhil gidip kapının önünde oturuyor ve bunu başka şekilde anlatıyorlar. Muhalefete olunca her şey mubah, suçlamak, yasaklamak. Van’da üç yıldır bir toplantı yapmak yasaklanmış ama iktidar gidip binlerce insanla yürüyor. Yeni bir AKP Anayasası var, kendilerinin iç anayasası var ‘Her şey bize mubah ama muhalefet yaparsa bunlar yasak.’ İşte, bu, kabul edilemez bir resimdir, bunu kabul etmiyoruz.

  Şenyaşar ailesi gözaltına alındı

Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Samsun'da hastanede doktora bıçaklı saldırı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.