Ana SayfaGüncelValiliğe göre çıplak arama ‘hayal’: Gergerlioğlu hakkında suç duyurusu

Valiliğe göre çıplak arama ‘hayal’: Gergerlioğlu hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Uşak Valiliği, emniyette kadınlara çıplak arama dayatılarak, cinsel işkence yapıldığını açıklayan HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında da suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Valiliğin açıklamasına göre Gergerlioğlu’nun açıklaması “hayal mahsulü” ve “kötü bir yalan.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde 30 kadına çıplak arama dayatılarak, cinsel işkence yapıldığını ifade etmişti.

Çıplak arama uygulamasının bir insan hakkı ihlali olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün karakol ve cezaevlerinde her türlü işkencenin yasaklanması için açıklama yapması gerektiğini dile getirmişti.

Konuya ilişkin Uçak Valiliği, yapılan açıklamaları ve kadınların sosyal medya platformlarında maruz kaldıkları çıplak arama işkencesini anlatmalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü ve ekledi:

Son günlerde İl Emniyet Müdürlüğü’müzün uygulamasını skandal olarak vermeye çalışmak FETÖ terör örgütünün esiri olmuş yayın organlarının ve kişilerin karalama kampanyasıdır.

Hukuktan ve mevzuattan bir milim sapmadan görev yapan emniyet güçlerimizin fedakârca çalışmaları ve mücadelesinin; bölücü örgüt propagandasının konusu haline gelmesi kabul edeceğimiz bir husus değildir” denildi.

“Hayal mahsulü ve kötü bir yalan”

Yaşananların ‘FETÖ’ ve PKK’nin aynı amaç uğrunda birleştiklerini gösterdiğini belirtilen açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

Bir kadın Vali olarak söylüyorum; HDP milletvekili tarafından defalarca yalanlamamıza rağmen sistematik olarak gündeme getirilen bu iftira tamamen hayal mahsulü ve kötü bir yalandır.

Olayla ilgili kamera kayıtları mevcut olup, avukat görüşmelerinde de bu konu hiç gündeme gelmemiştir. Daha sonra ki süreçte de herhangi bir şikâyet başvurusu olmamıştır. İlgili milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

  Gergerlioğlu: Çıplak arama cinsel şiddet ve insan hakkı ihlalidir

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sokak sanatçısı İzinsiz’in yargılandığı davada mahkemeye yanlış kamera kayıtları gitmiş
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.