Ana SayfaÇalışma YaşamıSakarya’da hasta yakınlarından sağlık çalışanına şiddet

Sakarya’da hasta yakınlarından sağlık çalışanına şiddet

HABER MERKEZİ – Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis’inde görevli sağlık çalışanı Celalettin Karabıyık, pansuman yaptığı esnada hasta yakınları tarafından darp edildi. Şikayet üzerine saldırganlardan biri gözaltına alındı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde sağlık çalışanı olarak çalışan Celalettin Karabıyık, dün akşam saat 21:00 sıralarında hasta yakınları tarafından saldırıya maruz bırakıldı.

DHA’nın haberine göre kolundan bıçak ile yaralanan kişi, hastaneye pansuman yaptırmaya geldi.

Bu esnada hastanın yakınları, Karabıyık’ı, “Bana emir verme” diyerek darp etmeye başladı.

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Sağlık çalışanı, darp raporu alarak saldırganlardan şikayetçi oldu.

Saldırı anını anlatan Karabıyık, yüzüne darbeler aldığını ifade etti:

Şahıslar 21.15 sıralarında hastaneye geldiler. Yaralı olan şahıs alkollüydü, kolundan yaralıydı. Bizim cerrahi müdahale odasına geldi. Orada ben müdahalesini yapmak üzere şahsı sedyeye aldım. Yakınları vardı, yakınlarına dışarı çıkmaları gerektiğini söyledim. Şahıs sedyenin yanlış tarafına yattı. Sedyenin yukarısına gelmesi gerekiyordu. Şahsa daha yukarıya yatması gerektiğini söyledim. Müdahalesini ancak öyle yapabilirdim. Bu şekilde ben ona söyleyince, ‘Neden bana sert yapıyorsun, çok sert şekilde konuşuyorsun’ diye söyledi.

Bende ona tekrar sedyenin yanlış yerine yattığını yukarıya kayması gerektiğini söyledim. Öyle söyleyince ayağa kalktı ve üzerime yürüdü bağırarak saldırmaya başladı. O saldırı üzerine yakınları tekrar içeri girdi. 4 kişilerdi, saldırmaya, tekme ve yumruk atmaya başladılar. Daha sonra şahıs cerrahi makasını alıp onunla bana saldırmaya çalıştı. O esnada güvenlik görevlileri, sağlık personeli arkadaşlar geldiler. Öyle bir arbede yaşandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürtçe şarkı söyleyen müzisyen: Karakolda tehdit edildim
Sonraki Haber
HDP MYK olağanüstü gündemle toplanıyor