Ana SayfaGüncelEmine Şenyaşar’dan yarınki duruşmaya çağrı

Emine Şenyaşar’dan yarınki duruşmaya çağrı

HABER MERKEZİ – AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu iki oğlu ile eşini yitiren Emine Şenyaşar, olaya ilişkin yarın Malatya’da yapılacak duruşmanın sahiplenmesini istedi. Şenyaşar, Elazığ Cezaevi’nde tek kişilik odada tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar’ın da serbest bırakılmasını talep etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin ölümüne ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması, yarın (2 Ekim) Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Eşi ile iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar, davanın sahiplenilmesi çağrısında bulundu.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Şenyaşar, saldırıda yaralanan ve dava kapsamında tutuklanan Elazığ Kapalı Cezaevi’ndeki oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını istedi.

Suruç Devlet Hastanesi’nde olay gününe dair kamera kayıtlarının ortaya çıkarılmasını da talep eden anne Şenyaşar, “Hastanedeki kamera kayıtlarının hepsi saklanmış. Bunların ortaya çıkmasını istiyoruz. Gerçekler ortaya çıksın. Bize yardım edin. Yarın Fadılımın mahkemesi var. Herkesin Malatya’ya gelmesini istiyoruz. Benim oğlumu o odadan çıkartın. Diğerleri rahat bir şekilde geziyorlar. Evimi yıktılar” diye konuştu.

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan ve iddianamede ‘şüpheli’ olarak yer alan Ferit Şenyaşar ise herkesi duruşmaya izleyici olarak katılmaya çağırdı.

Ferit Şenyaşar, “Yargı üzerinde baskı kurulmaya çalışılıyor. Olayın ve gerçeklerin ortaya çıkması için kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var. Bu ağır davada sesimize ses olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Şenyaşar ailesinin avukatlarından Bülent Duran, saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmaya işaret ederek yargılamanın adil yürütülmesi konusunda kaygıları olduğunu dile getirmişti.

Şenyaşar ailesine yönelik saldırının hastane boyutunun meçhul bırakılmak istendiğini vurgulayan Duran, “Soruşturmayı ayırmakla hakkaniyete ulaşılmaz” demişti.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.

Olaydan 18 ay sonra ise sadece işyerinde yaşananlara ilişkin dava açılmıştı.

Şenyaşar ailesine dönük saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmeyen iddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

İddianame, Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, dava ‘güvenlik gerekçesi’ ile Malatya’ya nakledilmişti.




Önceki Haber
İstanbul'da inşaat iskelesi çöktü: Biri ağır üç işçi yaralı
Sonraki Haber
Eylül'de erkekler 16 kadını öldürdü, 20 kadının ölümü de şüpheli