Ana SayfaGüncelSüryani rahip Aho hakim karşısındaydı: İnancım gereği yemek verdim  

Süryani rahip Aho hakim karşısındaydı: İnancım gereği yemek verdim  

HABER MERKEZİ – Mardin’deki Mor Yakup Manastırı Rahibi Sefer (Aho) Bileçen’in “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında tanıklar dinlendi. Rahip Bileçen, inancı gereği gelen kişilerin kim olduğunu sormadan yemek verdiğini söyledi. Duruşma Ocak ayına ertelendi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 10 Ocak’ta tutuklanan, 14 Ocak’ta tahliye edilen ve 16 Ocak’ta ise hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla iddianame hazırlanan Mor Yakup Manastırı Rahibi Sefer (Aho) Bileçen’in yargılandığı davanın 3’üncü duruşması Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Örgüt üyelerine yemek verdiği gerekçesiyle yargılanan Bileçen ve avukatının hazır bulunduğu duruşmayı, Süryani derneklerinin temsilcileri de izledi.

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin alındığı duruşma basına kapalı yapıldı.

Bileçen hakkında daha önce ifade verdiği belirtilen tutuklu iki tanık dinlendi.

Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden dinlenen tanıklardan biri, Bileçen’i tanımadığını, kendilerine yemek verdiğini başkalarından duyduğunu söyledi.

Diğer tanık ise Bileçen’den yemek istediklerini, rahibin de kendilerinin kim olduğunu bilmeden sadece yemek verdiğini dile getirdi.

Bileçen de önceki beyanlarını tekrar ederek, söz konusu kişileri tanımadığını, sadece manastırın kapısına gelip yemek isteyen herkese inancı gereği yemek verdiğini söyledi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma 27 Ocak 2021 tarihine ertelendi.




Önceki Haber
Alanya'da tekne battı: Bir kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
ABD başkanlık seçimi öncesi döviz kurlarında son durum