Ana SayfaDünyaAfganistan’da radyo yöneticisi öldürdü, bir gazeteci kaçırıldı

Afganistan’da radyo yöneticisi öldürdü, bir gazeteci kaçırıldı

HABER MERKEZİ – Afganistan’da hükümet yetkilileri, Kabil’de bir radyo yöneticisinin öldürüldüğünü duyurdu. Ülkenin Helmand eyaletinde bir gazetecinin kaçırdığını açıkladı. Her iki olay için Taliban’dan şüpheleniliyor.

Paktia Ghag radyosunun istasyon müdürü ve Afganistan’da bağımsız medyayı destekleyen sivil toplum kuruluşu olan NAI’nin aktivisti olan Tufan Omar, Pazar günü başkentte hedeflenen bir cinayette vuruldu.

NAI başkanı Mujeeb Khelwatgar, “Özgürlükçü birisi olan Omar kimliği belirsiz silahlı kişilerce öldürüldü, bağımsız çalışmalarımızdan dolayı hedef alınıyoruz” dedi.

Reuters’ın haberine göre Kabil’deki yetkililer, saldırıyı Taliban’ın düzenlediğinden şüpheleniyor.

Bir Taliban sözcüsü, ne Kabil’deki cinayet ne de Helmand’daki kaçırılan gazeteci hakkında bilgilerinin olduğunu söyledi.

Afganistan’da habercilerin durumu

NAI geçen ay yayımladığı rapora göre bu yıl Afganistan’da en az 30 gazeteci ve medya çalışanı silahlı grupların saldırısına uğradı, saldırıya uğrayan basın çalışanların bir kısmını hayatını kaybetti.

Afgan basın kuruluşlarından oluşan bir inisiyatif, ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilci Meclisi’ne mektup yazarak, tehlike altındaki Afgan gazetecilere ve çalışan personele özel göçmen vizesi verilmesini istedi.




Önceki Haber
Devrimci Kürt şair Ferîk Polatbekov’un şiirleri ilk kez Türkçeye çevrildi
Sonraki Haber
BM uyardı: İklim krizi geri dönülmez noktaya ulaşacak