Ana SayfaToplumsal CinsiyetBakanlık’tan Eda Nur Kaplan açıklaması: Yakından takip ediyoruz

Bakanlık’tan Eda Nur Kaplan açıklaması: Yakından takip ediyoruz

HABER MERKEZİ – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ankara’da kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan iki erkeğin serbest bırakılmasının ardından intihar eden Eda Nur Kaplan’a ilişkin açıklama yaptı.

Ankara’da yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, iki erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Kadının şikayeti üzerine Mehmet A. isimli erkek gözaltına alındı. Diğer erkek Yusuf G.’nin yakalanması için ise çalışma başlatıldı.

Mehmet A. ‘delil yetersizliği’nden serbest bırakıldı.

Bunun üzerine Eda Nur’un annesine bir mesaj bırakarak intihar ettiği iddia edildi.

Eda Nur’un annesine bıraktığı mesaj şöyle:

Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Her gün canı acıyacağına bir gün acısın deyip gidiyorum. Hakkını helal et. Ömer’i, ablamı, Aleyna’yı Almanya’yı çok seviyorum. Unutmayın beni. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum siz durun. Neyse hepinizi çok seviyorum, iyi bakın kendinize. Ben yapamadım ama siz güzel günler için yaşayın.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eda Nur Kaplan’ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada ”07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız” denildi.




Önceki Haber
İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: İki kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Milas'ta yangın kontrol altına alındı