Ana SayfaDünyaEverest bilinenden daha uzunmuş

Everest bilinenden daha uzunmuş

HABER MERKEZİ – Everest’te yapılan son ölçümler, dağın şimdiye kadar bilinenden 86 santimetre daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Dünyanın en yüksek dağı olan Everest’in yüksekliği 8.848,86 metre olarak belirlendi.

Dünyanın en yüksek dağı Everest’te bilim insanlarının yaptığı son ölçümlerde dağın yüksekliği 8 bin 848 metre 86 santimetre çıktı.

Şimdiye kadar Everest’in yüksekliği ile ilgili veriler, araştırmacıların 1950’li yıllarda yaptığı ölçümlere dayanıyordu.

Buna göre Everest’in yüksekliği 8 bin 848 metre olarak kabul ediliyordu.

Daha sonra yapılan ölçümlerde ise değişik sonuçlara varılmıştı. Bunun üzerine Everest ile sınır komşusu olan Çin ve Nepal ortak ölçüm kararı almıştı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Bavyera Bilim Akdemisi’nden Christian Gerlach, ölçümdeki farklılıkta yeni ölçüm teknikleri uygulanmasının yanı sıra tektonik plakalardaki kayma, 2015’teki şiddetli deprem gibi nedenlerin de etkili olmuş olabileceğini söyledi.

Gerlach, 2015’teki depremin Himalayalar’da yükseklik değişikliklerine yol açtığını, ayrıca iklim değişikliği nedeniyle kar tabakalarının erimesinin de ölçümlerde etkili olabileceğini kaydetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cinsel istismar faili Yavuz Özdemir’e 71 yıl 18 ay hapis cezası
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.