Ana SayfaToplumsal CinsiyetÜç çocuğu istismar eden erkeğe 49 yıl hapis cezası

Üç çocuğu istismar eden erkeğe 49 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Mardin’de iki çocuğu ile yeğenini istismar eden Rıdvan O.’ya 49 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Rıdvan O. isimli erkeğin iki çocuğunu ve bir yeğenini yedi yıl boyunca cinsel istismara maruz bırakma suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı görülen duruşmada tutuklu sanık hazır edildi.

İstismara maruz bırakılan çocukların ailelerinin şikayetten vazgeçmesi nedeniyle duruşmaya sadece sanık avukatı katıldı.

Avukatı beraat istedi 

Çocuklardan birinin maruz bırakıldıkları istismarı öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıkan vakada “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan yargılanan sanık Rıdvan O., hakkındaki iddiaları reddetti.

Sanık avukatı da müvekkilinin beraatına karar verilmesini istedi.

Savcı ilk beyanların esas alınmasını istedi

Duruşma savcısı ise önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrarlayarak, şu talepte bulundu:

Sanığın çocukların babası ve dayısı olması ve tutuklanmış olması nedeniyle aile tarafından baskı altında bulunduğu, gerek soruşturma ve gerekse kovuşturma aşamalarında daha sonra alınan beyanlarında, alınan ilk beyanlarının kurgudan ibaret olduğunu beyan etmiş iseler de mağdurların bu yöndeki beyanları yerine olay anına ilişkin alınan sıcağı sıcağına beyanlara itibar edilmesi gerektiği bu nedenle suçun işleniş biçimi ve sanığın mahkeme süreçlerinde pişmanlık göstermemiş olması ile sanık hakkında verilecek hapis cezalarında takdiri indirimsiz üst hadden hüküm kurulması gerektiği anlaşılmakla sanığın her bir mağdura işlediği suçlar nedeniyle ayrı ayrı cezalandırılması mütalaa olunur.

Savcı, sanığa iki çocuğuna yönelik, “Zincirleme surette çocuğun cinsel istismarı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, yeğeni olan çocuğa ilişkin ise “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından ceza verilmesini istedi.

49 yıl ceza verildi 

Mahkeme heyeti, son sözlerin ardından kararını açıklayarak, sanık hakkında “nitelikli cinsel istismar” suçlaması ile iki çocuk bakımından ayrı ayrı 15 yıl ve 22 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Bir diğer mağdur çocuğa yönelik de “nitelikli cinsel taciz” suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, sanık hakkında bir çocuk yönünden “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlaması ile de 7 yıl hapis cezası verdi.

Fail erkek toplamda 49 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmış oldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 68 milyona dayandı
Sonraki Haber
Yeşilyurt Apartmanı'na ilişkin ikinci dava: 31 belediye görevlisine hapis istemi