Ana SayfaToplumsal CinsiyetMelek Aslan’ı öldüren ve cinayeti azmettiren erkeklere ağırlaştırılmış müebbet istemi

Melek Aslan’ı öldüren ve cinayeti azmettiren erkeklere ağırlaştırılmış müebbet istemi

HABER MERKEZİ – Melek Aslan cinayeti soruşturması kapsamında fail Mustafa Aslan ve cinayeti azmettiren Orhan Vatansever hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

21 Ekim’de Adıyaman’dan Diyarbakır’a gelerek ablası Melek Aslan’ı öldüren Mustafa Aslan ve cinayeti azmettirmekten tutuklanan Orhan Vatansever hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianamedeki kayıtlara göre Vatansever 19 Ekim 2020, saat 13.45’te Melek’in kardeşi Aslan’a “Adresi belli Mustafa, Diyarbakır’da … adlı apartta, 6. katta kalıyor. İki tane balkon var. Küçük balkonlu olanda kalıyor.” şeklinde mesaj atarak Melek’in kaldığı yeri ayrıntılı olarak tarif etti.

Ardından da Melek’in özel fotoğraflarını yollamaya devam etti.

İddianameye göre Vatansever’in bu mesajları üzerine Aslan, Melek’i öldürmeye karar verdi.

Aslan’ın telefonunda yapılan incelemede Google’da, ‘Zina yapan abla öldürülebilir mi?’ diye aramalar yaptığı belirlendi.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre cinayet günü Sakarya’da olan Vatansever kendisi Diyarbakır’daymış gibi Aslan’ı Diyarbakır’a çağırdı.

Aslan araba kullanmayı bilmediği için bir arkadaşını ikna ederek onun adına araba kiraladı ve beraber Adıyaman’dan Diyarbakır’a geldiler.

Bu sırada Vatansever, Melek’in kaldığı yerin adresini ve fotoğrafını tekrar gönderdi. ‘Apartın yanında bir çay ocağında beklediğini’ belirten bir mesaj da attı.

Aslan, o çay ocağına geldiğinde Vatansever’i bulamadı. Ancak beklerken Melek aparttan çıktı.

İddianameye göre Aslan, ablasının yanına gitti ve konuşmak istediğini söyledi. Ancak Melek kabul etmedi.

Aslan ağlamaya başlayınca Melek ona üzülüp konuşmayı kabul etti. Beraber yürüdüler ve ilerdeki bir duvarın üzerine oturdular.

Bu sırada Aslan silahını çıkardı ve Melek’i başında vurdu. Polisler kendisini yakaladığında ‘Bu namus meselesi’ diye bağırmaya başladı.

Soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen S.A., Melek’e söylenenlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Savcı da şu değerlendirmeyi yaptı:

Orhan Vatansever, Mustafa’ya ablasının namusunu ilgilendiren konularda olumsuz, tahrik edici bir üslupla, Mustafa üzerinde yoğun baskı oluşturacak şekilde art arda mesajlar yazdı. Melek’in para karşılığı başka erkeklerle ilişkiye girdiği (iddiasını) üzerine basa basa yazdı.

Melek’in fotoğraflarını ailesine gönderdi. Gönderdiği mesajlar, fotoğraflar ve olumsuz yorumlarla Mustafa üzerinde yoğun bir baskı oluşturdu. Mustafa’nın zihnine ablasını öldürme düşüncesini ilmek ilmek işledi. Melek’i ustaca kardeşi Mustafa’ya öldürttü.

Savcı, Vatansever’in “öldürmeye azmettirmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Mustafa Aslan için de “kardeşini kasten öldürmek” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası talep etti.


  Melek Aslan cinayeti: Mustafa Aslan'ı azmettiren Orhan Vatansever gözaltına alındı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Asgari ücret net 2 bin 825 lira oldu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.