Ana SayfaEkolojiMeteoroloji’den yoğun kar yağışı ve fırtına uyarısı

Meteoroloji’den yoğun kar yağışı ve fırtına uyarısı

HABER MERKEZİ – Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı ilçelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor; Hakkari, Şırnak, Van, Ağrı, Muş ve Bitlis için ise fırtına uyarısı var.

Batı Karadeniz’de yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı devam ederken, Meteoroloji’den yeni bir uyarı geldi.

Yapılan yazılı açıklamada, yarın (19 Ocak Salı günü) sabah saatlerine kadar Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yoğun (20-50 cm) kar yağışının devam etmesi beklendiği belirtildi.

Meteoroloji, bu nedenle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Fırtına uyarısı

Öte yandan Hakkari, Şırnak, Van, Ağrı, Muş ve Bitlis için de fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji’nin uyarısında, “Rüzgarın; bugün akşam saatlerinden itibaren, Hakkari, Şırnak, Van, Ağrı, Muş, Bitlis güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (40-70 km/saat) ve yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel dik yamaçlarda çığ riski, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, Van, Hakkari, Bitlis gibi birçok ilde etkili olan kar yağışından kaynaklı yüzlerce yerleşim yerinin yolu kapanmış durumda.




Önceki Haber
Evli olduğu kadını ağır yaralayan erkek gözaltına alındı
Sonraki Haber
Salgın eğitimi vurdu: Yüzlerce okul kapandı, binlerce eğitimci işini kaybetti