Ana SayfaDünyaDSÖ’den aşı kampanyasının yavaşlığına eleştiri ve uyarı

DSÖ’den aşı kampanyasının yavaşlığına eleştiri ve uyarı

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa direktörü Hans Kluge, kıtada Covid-19 aşı kampanyasının yavaş ilerlemesini eleştirerek, artan vaka sayısı konusunda uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Covid-19 aşı kampanyasının Avrupa’da “kabul edilemez bir şekilde yavaş” yürütüldüğünü vurgulayarak, eleştiride bulundu.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, düzenlendiği basın toplantısında “aşının salgının üstesinden gelmek için en iyi yöntem olduğunu” savunarak, Avrupa’da aşının yavaş dağıtımının pandeminin süresini uzattığına dikkat çekti.

Üretimin artırılarak ve bürokratik engellerin aşılarak aşı dağıtımının hızlandırılması gerektiğinin altını çizen Kluge, “Stoklarımızda bulunan her doz aşının kullanılması gerekiyor, hemen şimdi” dedi.

Vaka sayısı ‘kaygı verici’

Avrupa’da Corona virüsü vaka sayılarının aylardır olmadığı kadar “kaygı verici” düzeyde bulunduğunu belirten Kluge, bir hafta içinde kaydedilen toplam vaka sayısının bundan dört hafta önce 1 milyondan az olmasına rağmen, geçen hafta bu sayının 1 milyon 600 bini aştığını söyledi.

Avrupa’da Covid-19 kaynaklı ölümlerin “hızla 1 milyon sınırına ilerlediği” uyarısında bulunan Kluge, kaydedilen toplam vaka sayısının yakında 45 milyonu aşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Varyantlar artabilir

DW Türkçe’nin haberine göre DSÖ Avrupa Acil Durum Koordinatörü Dorit Nitzan da, virüsün yayılma hızı azaltılamazsa, yeni virüs varyantlarının ortaya çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Nitzan, “Virüsün çoğalması ve yayılması ile birlikte kaygı yaratan yeni varyantların oluşma ihtimali de artıyor” dedi ve bu nedenle “temel tedbirlerle hastalığı kontrol altına almanın büyük önem” taşıdığını söyledi.

DSÖ Avrupa Direktörlüğü’nün sorumluluk alanında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 53 ülke yer alıyor.




Önceki Haber
İstanbul'da enflasyon 19 ayın zirvesinde
Sonraki Haber
HDP sözcüsü: AYM'nin reddi usulden değil, esastan