Ana SayfaGüncelHafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması başladı

HABER MERKEZİ – ‘Çok yüksek risk’ (kırmızı) kategorisindeki 58 ilde hafta sonu uygulanan, 56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı saat 21.00 itibariyle başladı. Kısıtlama, Pazartesi (5 Nisan) sabah saat 05.00’te sona erecek.

İçişleri Bakanlığı, illerin risk durumlarına göre uygulanacak hafta sonu sokak yasağına ilişkin hatırlatmada bulundu.

Buna göre

  • ‘Düşük risk’ (mavi) grubunda yer alan Şırnak ile ‘orta risk’ (sarı) grubunda yer alan Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Uşak ve Van’da hafta sonu sokağa çıkma yasağı, hafta içi olduğu gibi 21.00-05.00 saatlerinde uygulanacak.
  • ‘Yüksek risk’ (turuncu) grubunda yer alan Adana, Afyon, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Maraş, Kars, Kırşehir, Manisa, ve Dersim’de hafta sonu sokağa çıkma yasağı, Cuma 21.00 ve Cumartesi 05.00 saatleri arası ile Cumartesi saat 21.00’den Pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde Pazartesi sabah saat 05.00’e kadar geçerli olacak.
  • ‘Çok yüksek risk’ (kırmızı) grubunda yer alan Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Antep, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak’ta ise Cuma akşam 21.00’de başlayacak olan sokağa çıkma yasağı Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamnı kapsayacak şekilde Pazartesi saat 05.00’e kadar sürecek.
  • Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde açık olacak. Bu işletmeler bu saatler arasında paket servis yapabilecek.
  • Cumartesi ve Pazar günleri fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.
  • Lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatlerinde paket servise devam edebilecek.
  • Online sipariş firmaları da hafta sonunda 10.00-24.00 saatlerinde siparişleri teslim edebilecek.



Önceki Haber
Son 24 saatte yaklaşık 56 bin vaka, 253 can kaybı
Sonraki Haber
Almanya, Türkiye'yi ‘enfeksiyon riskinin yüksek olduğu ülkeler’ listesine aldı