Ana SayfaGüncelThodex soruşturması: Faruk Fatih Özer’in iki kardeşi gözaltına alındı

Thodex soruşturması: Faruk Fatih Özer’in iki kardeşi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer gözaltına alındı. Şirket hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 69’a yükseldi.

‘Türkiye’nin ilk global lisanslı kripto para borsası’ olarak lanse edilen Thodex’le ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

2 milyon dolarlık vurgun yaptığı öne sürülen Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer gözaltına alındı.

İstanbul Pendik’te polislerce gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Özer, sorgu işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Güven Özer’in ardından, hakkında yakalama kararı çıkarılan kardeşi Serap Özer’in ise Kocaeli’de gözaltına alındığı öğrenildi.

Böylece, soruşturma kapsamında Thodex’le ilişkili olduğu iddia edilen 80 kişiden 69’u gözaltına alınmış oldu.

Yurt dışında bulunan Fatih Faruk Özer’in de aralarında bulunduğu 11 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

20 Nisan Salı günü Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gittiği belirtilen Fatih Faruk Özer hakkında, Türkiye’nin talebi üzerine Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefonda görüşmüş ve Özer’in yakalanarak iade edilmesini istemişti.

  Thodex: Kripto parada vurgun iddiasıyla ilgili neler biliniyor?
  Interpol, Thodex'in kurucusu Özer hakkında kırmızı bülten çıkardı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Irak’ta 'Covid hastanesi'nde yangın: 80'den fazla can kaybı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.