Ana SayfaGüncelBinali Yıldırım: Oğlum Venezuela’ya Covid-19’la mücadele için gitti

Binali Yıldırım: Oğlum Venezuela’ya Covid-19’la mücadele için gitti

HABER MERKEZİ – Sedat Peker’in, uyuşturucu trafiğini sağlamak için Venezuela’ya gittiğini belirttiği Erkam Yıldırım hakkında babası Binali Yıldırım’dan yanıt geldi. İddiaları yalanlayan Yıldırım, oğlunun Venezuela’ya Covid-19’la mücadele için gittiğini söyledi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı son videoda uyuşturucu trafiğini sağlamakla suçladığı AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a ilişkin açıklama geldi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, Peker’in iddialarına ilişkin konuştu.

İddiaları reddettiklerini söyleyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz. Unutmayın ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi Ocak’ta, Şubat’ta değil, geçen sene aralık ayında gitmiştir. Ve Covid’le mücadele amacıyla ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi malzemeler götürüp dağıtmıştır. O esnada Venezuela’da seçim olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı. Bazı sosyal medya paylaşımlarında resmi heyetle gittiği ifade ediliyor. Resmi heyetle gittiği gerçek dışıdır, kendi imkanlarıyla kendisi biletini alarak, kendisi masraflarını karşılayarak o ziyareti gerçekleştirmiştir

Peker, bugün yayınladığı videoda Erkam Yıldırım’a ilişkin şu iddialarda bulunmuştu:

Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Geçen sene 4 ton 900 kilo sanıyorum haziran ayında yakalandı. Çünkü Amerika Uyuşturucuyla Mücadele çok güçlü orada, devamlı üstlerinde. Orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca, 800 kilometre Venezuela ile sınırları var. Oraya geçirmek kolay çünkü Amerika’nın kontrolü yok. Bir de, bize gelen bu kokainler diyorsunuz ya bir kısmı Avrupa’ya gidiyor, hayır Avrupa’da kokainin fiyatı çok ucuz. Türkiye’de çok pahalı ama esas pahalı olan yer Ortadoğu.

Şimdi, Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti? Eski Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela’da kaldı. Karakas limanı’ndan kuru yük gemileri drekt Türkiye’ye gelebiliyor. Konteyner gemileri ise Dominik’te durma yapıp gelebiliyor. Yani esas gelen kokainler artık Dominik üzerinde değil, çünkü çok yakalanmalar başlayacak. Kokain bu şekilde Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 30,35 metrelik yatlarla dağılıyor. Özellikle ama Suriye, Lazkiye üzerinden de oluyor.




Önceki Haber
Bakanlık verilerine göre vaka sayısı 8 binin altına düştü
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.