Ana SayfaGüncelAnadolu Ajansı bakanları şoke eden muhabirini kovdu

Anadolu Ajansı bakanları şoke eden muhabirini kovdu

HABER MERKEZİ – Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, AKP’li iki bakana “AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük?” diye sorunca kurumu tarafından işten atıldı. AA, muhabir hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulundu.

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan’ın, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sorduğu soru gündeme oturdu.

AA muhabiri, “19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan Ak Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?” diye sordu.

Soru sorarken aynı zamanda dijital medya hesabından canlı yayın yapan Turan, bir süre sonra bu videoyu sildi.

Videonun dolaşıma girip milyonlarca kez izlenmesinin ardından Soylu’nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan’dan sert tepki geldi.

AA Genel Müdürü’nü hedef alan Yıldırımhan Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “AA Genel Müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soylu’ya ve hükümete suikast düzenlenmiştir” dedi.

AA muhabiri Turan’ın Süleyman Soylu sorusunu organize suç örgütü lideri Sedat Peker de attığı tweetle paylaştı.

Peker, “Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler” diyerek, Turan’ın sosyal medya hesabında paylaşıp daha sonra sildiği videoyu paylaştı.

Gelişmeler üzerine Anadolu Ajansı Twitter’da yaptığı açıklamada “Musab Turan’ın iş akdi fesh edilmiştir” dedi.

Turan hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtilen açıklamada, muhabirin gri pasaport ve basın kartının iptali için ilgili kurumlara bildirim yapıldığı belirtildi.

AA’dan yapılan açıklama şöyle:


  AA muhabiri şaşırttı: AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük?



Önceki Haber
24 saatte 214 ölü, 9 bin 528 vaka
Sonraki Haber
ABD Başkanı Biden'dan İsrail'e destek: Bölge ülkeleri İsrail’i bağımsız Yahudi bir devlet olarak tanımalı