Ana SayfaGüncelPeker’in açıklamalarının ardından Buldan: Girişimde bulunacağız

Peker’in açıklamalarının ardından Buldan: Girişimde bulunacağız

HABER MERKEZİ – Sedat Peker’in bugünkü videosunda Savaş Buldan’ın da aralarında bulunduğu iş insanlarının Mehmet Ağar tarafından öldürüldüğünü söylemesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan açıklama yaptı. Savaş Buldan ve arkadaşlarının devleti yönetenler tarafından öldürüldüğünü vurgulayan Buldan, girişimde bulunacaklarını açıkladı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker devlet içerisindeki kimi gruplarla girdiği menfaat çatışması sonrası başlattığı video yayınlarının yedincisini bugün paylaştı.

Üst düzey isimlerin içinde yer aldığı uyuşturucu ve yolsuzluk trafiğiyle ilgili önemli bilgiler veren Peker, 90’lı yıllarda derin devlet tarafından katledilen Kürt iş insanları hakkında da konuştu.

Konuşmasında bu cinayetlerin arkasında dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın olduğuna işaret eden Peker şöyle dedi:

Emniyet Müdürlüğü döneminde Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan uyuşturucu işi yapıyorlardı. Hepsinden para aldı. En son siyasete girdi. Hayali cumhurbaşkanlığıydı. Adam oraya çıkarken geçmişi temizlemek için Tansu Hanım’ı (Çiller) ikna etti. Milli Güvenlik Konseyi’ne sunum yaptı. Milli Güvenlik Konseyi’nde ‘devletler kendi gelecekleri için bu tip eylemler yapabilir’ diye sözlü karar çıkarıp başladılar hepsini öldürmeye. Vatan millet için değil kendi geçmişini temizlemek için yaptı.

Pervin Buldan’dan açıklama

Sedat Peker’in açıklamalarının ardından katledilen Kürt iş insanı Savaş Buldan’ın eşi Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Twitter hesabından açıklama yaptı.

Yıllardır hep söyledik şimdi yine söylüyoruz. Savaş Buldan ve arkadaşları Devleti yönetenler tarafından öldürüldü. Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız..

Polis yelekliler kaçırıp öldürmüştü

Savaş Buldan, 2 Haziran 1994’te İstanbul’da bulunan Çınar Oteli’nden, polis kimlikli, polis yelekli ve telsizli sekiz kişi tarafından iş insanları Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’la birlikte kaçırıldı ve sonrasında öldürüldü.

Buldan, Karay ve Yıldırım’ın cenazeleri, 4 Haziran 1994’te Bolu’nun Yığılca ilçesi Melen çayı kenarında bulundu.

Üç isme de işkence yapıldığı, vücudunda yanık izleri görüldüğü, derisinin soyulduğu, göğsüne ve başına kurşun sıkıldığı otopsi raporu ile belgelendi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın bulunduğu 19 kişi hakkında, Savaş Buldan, Behçet Cantürk, Namık Erdoğan gibi isimlerin de öldürüldüğü faili meçhul cinayetler hakkında “cürüm işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün faaliyeti çerçevesinde adam öldürmek” gerekçesiyle hapis cezası istenen bir dava açıldı.

Ancak davanın 2019’daki karar duruşmasında bütün sanıklar beraat etti.




Önceki Haber
Bakanlık 45 yaban keçisinin öldürülmesi için ihale açacak
Sonraki Haber
İstinaf, JİTEM davasında beraat kararını bozdu: Ağar yeniden yargılanacak