Ana SayfaDünyaKolombiya’da ulusal grev çağrısı

Kolombiya’da ulusal grev çağrısı

HABER MERKEZİ – Kolombiya’da eylemler sürerken Devlet Başkanı Ivan Duque ile görüşen Ulusal Grev Komitesi, fikir birliği sağlanamaması üzerine yarın için ulusal grev kararı aldı. Komite, tüm sektörleri greve katılmaya çağırdı.

Kolombiya’da 28 Nisan’da başlayan hükümet karşıtı eylemler sürüyor. Vergi reformu karşıtı başlayan eylemler, hükümet karşıtı eylemlere dönüştü.

Kolombiya halkının büyük bölümü sağlık hizmetlerini daha da özelleştirecek “sağlık reformunun” iptalini talep ederken, pek çok kişi de polis şiddeti ve işlenen cinayetleri protesto ediyor.

Onlarca kişi öldü

Kolombiya’nın en büyük 3’üncü kenti olan Cali eylemlerin merkezi haline gelirken, Cali’deki eylemlerde polis, kitlenin üzerine ateş açtı ve onlarca kişi yaşamını yitirdi.

Ülke genelinde eylemler sırasında öldürülenlerin sayısı ise hala belirsizliğini koruyor.

İnsan Hakları Gözlemevi’nin verilerine göre eylemler sırasında ölen kişi sayısı 38’ken, yerel insan hakları örgütleri İndepaz ve Temblores en az 47 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Her 3 örgüt ölümlerin polis elinden olduğunu vurguladı. Öte yandan doğrudan Savunma Bakanlığı’na bağlı olan Kolombiya Ulusal Polisi inceleme altına alındı.

Görüşmeden çözüm çıkmadı

Eylemleri sona erdireceğini belirten Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, ulusal diyalog kapsamında Pazartesi günü Ulusal Grev Komitesi ile görüştü. Görüşmelerde fikir birliği sağlanamadı.

Diğer yandan eylemciler yarın için bir ulusal grev kararı aldı. Ulusal Grev Komitesi, tüm sektörleri ulusal greve katılma çağrısı yaptı.




Önceki Haber
Tataristan'da okulda silahlı saldırı: En az sekiz kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
İstanbul Sözleşmesi 10 yaşında: Kadınlar son sözünü söylemedi