Ana SayfaDünyaKolombiya’da halka ateş açıldı: ‘100’den fazla ölü’

Kolombiya’da halka ateş açıldı: ‘100’den fazla ölü’

HABER MERKEZİ – Kolombiya’da on binlerce kişinin sokağa dökülmesiyle “vergi yasası” geri çekildi ancak ordu ve polis, devam eden eylemlere ateşle karşılık verdi. Yerel kaynaklar saldırı nedeniyle 100’den fazla ölü ve çok sayıda yaralının olduğunu belirtiyor.

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da, hükümetin hazırladığı “vergi yasası” protestolar sonucu çekildi ancak ordu ve polis katliam yaptı.

Protestoların başladığı 28 Nisan’dan bugüne kadar 16 kişinin öldürüldüğü ülkede ordu, yoksulluğa karşı sokağa çıkan halka ağır silahlarla ateş açtı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre saldırı sonucu 100’ün üzerinde Kolombiyalının öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu belirtiliyor.

Kolombiyalılar, ordu güçlerinin helikopterlerden taradığı sokaklarda yaşanan can pazarını sosyal medyadan yayınladıkları videolarla duyurmaya çalışıyor.

Katliam, Twitter’da #SOSColombiaNosEstanMatando etiketiyle dünya gündeminde ilk sıraya yükseldi.

Ne oluyor?

ABD yönetimine yakın sağcı Ivan Duque hükümeti, pandemiyle birlikte daha da derinleşen ekonomik sorunlara ‘çözüm’ gerekçesiyle “Sürdürülebilir Dayanışma Yasası” tasarısını Kongre’ye sundu.

Hükümet, halkın “vergi yasası” olarak adlandırdığı tasarıyla “6,3 milyar dolar” toplamayı amaçlıyordu. Yasa tasarısı, asgari ücretin aylık 234 dolara denk geldiği ülkede aylık maaşı 656 doları geçenlerden gelir vergisi alınmasını içeriyordu.

Sendika örgütleri öncülüğünde 28 Nisan’da başlayan geniş çaplı protesto eylemleri sonucu tasarı önceki günlerde geri çekilmişti.

Ancak yasa tasarısının geri çekilmesine rağmen Kongre’ye yeniden getirilmesi bekleniyordu. Halk da bu ve benzeri sorunlar nedeniyle eylemleri sürdürme kararı almıştı.




Önceki Haber
ABD: Covid-19 aşılarının patent hakları askıya alınsın
Sonraki Haber
Adorno bizi 1967’ye neden çağırır?