Ana SayfaDünyaFARC’ın sembol ismi Santrich’e suikast

FARC’ın sembol ismi Santrich’e suikast

HABER MERKEZİ – Barış müzakerelerinde önemli bir rol oynayan FARC’ın sembol ismi Jesús Santrich’in, Kolombiya ordusu tarafından öldürüldüğü duyuruldu.

Güney Amerika’da yer alan Kolombiya’da, toprak reformu için 52 yıl silahlı mücadele verdikten sonra hükümetle barış anlaşması yapan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) sembol isimlerinden Jesús Santrich’in öldüğü duyuruldu.

2016’da imzalanan anlaşmanın başarısız olduğunu söyleyerek yeniden silahlanan FARC-EP Segunda Marquetalia’dan yapılan açıklamada, 53 yaşındaki Santrich’in Venezuela’da, Kolombiya ordusu tarafından düzenlenen bir pusuda öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Santrich’in Kolombiya’nın sağcı Devlet Başkanı Ivan Duque’ün emriyle öldürüldüğü ileri sürüldü.

Gerçek ismi Seuxis Paucias Hernandez Solarte olan Santrich, barış anlaşmasından önceki 30 yıl boyunca FARC’ın üst düzey komutanlarından biriydi.

Santrich, anlaşma için yapılan müzakerelerde de önemli bir rol oynamıştı. Santrich, Ağustos 2019’da FARC’ın eski liderlerinden Ivan Marquez ile barış anlaşmasının başarısız olduğunu söyleyerek silahlı mücadeleye dönüş açıklaması yapmıştı.

Kolombiya ordusu, barış anlaşmasından sonra FARC’ın birçok üyesine suikast düzenlemişti.




Önceki Haber
‘Kayıplarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz’
Sonraki Haber
YÖK akademik kadro ve öğrencilerin eylül ayına kadar aşılanmasını istedi