Ana SayfaDünyaKudüs’teki gerilim tırmanıyor: Karşılıklı saldırılarda en az 9 can kaybı

Kudüs’teki gerilim tırmanıyor: Karşılıklı saldırılarda en az 9 can kaybı

HABER MERKEZİ – Kudüs’te başlayan gerginlik devam ederken Hamas, Gazze’den İsrail güçlerine yönelik roket atışı düzenlediğini duyurdu. İsrail’in buna hava saldırısıyla karşılık vermesi sonucu en az 9 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kudüs’te nisan ayı sonunda başlayan gerilim “Kudüs Günü” ile beraber daha da tırmandı. Birkaç gündür Mescid-i Aksa’da’da süren ve çok sayıda Filistinlinin yaralandığı gerginlik karşılıklı atışların yapılmasına neden oldu.

Hamas’ın silahlı gücü Kassam Tugayları, Kudüs’teki İsrail güçlerine ait bölgelere yönelik çok sayıda roket fırlattığını duyurdu.

Gazze Şeridi’nden Batı Kudüs ve İsrail’in güneyine roket atılmasıyla birlikte İsrail’de sığınaklara inmeye çağıran sirenler çaldı. İsrail parlamentosu tahliye edildi. İsrailli milletvekilleri parlamentodan çıkarılarak sığınaklara götürüldü.

İsrail’in de Hamas’ın roket saldırılarına karşılık olarak Gazze’ye hava saldırısı düzenlediği duyuruldu. Saldırıda üçü çocuk olmak üzere en az 9 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Olağanüstü hal ilan edildi

Gazze saldırısına ilişkin açıklama yapan İsrail ordusu, 3 Hamas üyesinin öldüğünü söyledi. İsrail’in güneyinde yetkililer, Gazze sınırında yaşayanları bir sonraki duyuruya kadar evlerinde ve sığınakların yakınında kalmaya çağırdı, yarın okulların açılmayacağını duyurdu.

İlk durum değerlendirmesinin ardından, “demir yumrukla mücadeleden” söz eden İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze Şeridi çevresindeki 50 millik alanda olağanüstü hal ilan etti.

Gantz’ın üst düzey askeri yetkililerle de durum değerlendirmesinin ardından, ordu, söz konusu parametrede siviller için ek talimatlar ve kısıtlamalar getirecek.

 

 




Önceki Haber
Bakanlık verileri: 282 can kaybı, 13 bin 604 vaka
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.