Ana SayfaGüncel46 yerinden bıçaklayarak katletmişti: ‘Öldürürken haz almadı’ denilerek indirim aldı

46 yerinden bıçaklayarak katletmişti: ‘Öldürürken haz almadı’ denilerek indirim aldı

HABER MERKEZİ – Tuba Erkol’u 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erkol’a verilen ağırlaştırılmış hapis cezası, “Öldürürken haz almadı” gerekçesiyle 18 yıl 4 aya indirildi.

Konya’da eşi Tuba Erkol’u 46 yerinden bıçaklayarak öldüren 42 yaşındaki Bekir Erkol hakkında skandal bir karar alındı.

Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Bekir Erkol, karar duruşmasına tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı.

Öldürülen Tuba Erkol’un babası Mustafa, annesi Behiye, ağabeyleri Osman ve Derviş Ceran salonda hazır bulunurken yanlarında getirdikleri Erkol’un 3 çocuğu ise salon dışına çıkartıldı.

Mahkeme heyeti, Bekir Erkol’u ‘eşi kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı, ardından da suçu haksız tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak ceza 18 yıl 4 aya indirildi.

Zevk almamış

Mahkeme açıkladığı gerekçeli kararında olayın ‘canavarca hisle’ gerçekleştirdiğini gösteren somut bir delilin olmadığı öne sürüldü.

Kararda, Bekir Erkol’un canavarca hisle hareket ettiğini gösterir somut bir delilin olmadığı, 46 bıçak darbesi olmasının bu bendin uygulanmasının gerektirmediği, canavarca histe sanığın eziyet ederek öldürme olayından bir haz, bir mutluluk duyması gerektiği, somut olayda sanığın bir haz ve zevk duyduğunu gösterir bir delilin olmadığı, olayı ani gerçekleştiği, sanığın o an şuurunu kaybedip eşini defalarca vurduğu, canavarca hisle işlendiği yönünde somut bir delilin bulunmaması nedeniyle şüpheden sanığın yararlanacağı evrensel hukuk ilkesi dikkate alınarak canavarca hissin olmadığı savunuldu.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kadın üyesi, sanığa ‘haksız tahrik indirimi’ verilmemesini isteyip karşı oy kullandı.




Önceki Haber
Covid-19'da bugün: 63 can kaybı, 5 bin 91 vaka
Sonraki Haber
İlmek ilmek yaşamı nakşediyor