Ana SayfaGüncelDemirtaş’a Almanya’dan ‘İnsan Hakları’ ödülü

Demirtaş’a Almanya’dan ‘İnsan Hakları’ ödülü

HABER MERKEZİ – HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Weimar İnsan Hakları Ödülü’ne layık görüldü.

Azınlık haklarını savunan Göttingen merkezli Tehdit Altındaki Halklar Cemiyeti (GfbV) tarafından verilen, Weimar İnsan Hakları Ödülü, bu sene tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verildi.

Weimar Belediye Meclisi’nin ödül komitesinin önerisini dün itibarı ile kabul ettiğini duyuran Cemiyet, Demirtaş’ın “Türkiye’nin yakın tarihindeki en önemli muhalif siyasetçilerden biri” olduğunu ifade etti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre yapılan açıklamada, Demirtaş’ın “Kürt sorununa barışçıl çözümü, demokratikleşmeyi, Hristiyan, Alevi ve Ezidi inanç gruplarının inanç özgürlüğünü, Türkiye’deki Kürt, Asuri, Ermeni ve Rum halk gruplarının dil, siyaset ve kültür bakımından hak eşitliğini savunduğu” belirtildi.

Ödül töreninin Aralık ayında yapılması bekleniyor.

Weimar Belediye Meclisi geçen yıl ödülü, Hollandalı Katolik Rahip Jozef Jan Michel Kuppens ile Malavili Felicia K Monjeza’ya vermişti.

Ödülün Malavi’deki tütün plantajlarındaki modern köleliğin sona erdirilmesi için yaptıkları çalışmalar nedeniyle verildiği açıklanmıştı.

Türkiye’den 1998 yılında da HDP Adana milletvekili ve hukukçu Meral Danış Beştaş ödüle layık görülmüştü.




Önceki Haber
Haftalık 'Corona' tablosu: Vaka ve hasta sayısında artış var
Sonraki Haber
Covid-19’da bugün: 52 can kaybı, 9 bin 586 yeni vaka