Ana SayfaDünyaBiden binlerce öğrencinin kredi borcunu sildi

Biden binlerce öğrencinin kredi borcunu sildi

HABER MERKEZİ – Türkiye’deki işsiz üniversite öğrencilerinin yıllardır beklediği mutlu haber, ABD’de gerçek oldu. Biden yönetimi, öğrencilerin ödeyemedikleri milyon dolarlık kredi borçlarını silindi.

ABD’de Biden yönetimi, 18 bin öğrencinin borcunu daha sildi.

Biden yönetimi, üniversitede öğrenim kredisi alan ve bu borcu ödeyemeyen 18 bin öğrencinin toplamda 500 milyon dolarlık borcunu iptal eden bir karara imza attı.

Forbes’da yer alan habere göre, 2021’in başında önce 1 milyar dolarlık öğrenim kredisinden vazgeçen Biden yönetimi, daha sonra aldığı bir kararla da 1,3 milyar dolarlık engelli öğrencisi kredisinin de alınmayacağını açıklamıştı.

Kısa bir süre önce de 1,1 milyon öğrencinin borç ve faizini silen hükümet, böylelikle 3 milyar dolarlık borcu silmiş oldu.

Karar öğrencilerin sevinç yaşamasını sağladı.

Türkiye’deki öğrencilerin beklentisine karşılık verilmiyor

ABD’de durum buyken, Türkiye’de ise üniversite eğitimini tamamlayan milyonlarca işsiz gencin, aynı zamanda ödeyemedikleri krediler nedeniyle başları dertte.

Öğrenciler, sık sık yaptıkları çağrılarla hükümetin bu borçları silmesini istese de henüz buna ilişkin olumlu bir sonuç alabilmiş değiller.

Kredi tartışması, Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar borç kredisi alıp, sonra da bunu ödemediği belirtilen Demirören grubuyla tekrardan gündem olmuştu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Yıldırım Demirören’e ilişkin bu iddiada bulununca öğrenciler sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanyayla “Biz de kredi borcunu ödemiyoruz” mesajı vermişti.




Önceki Haber
Fail Gencer'in ilk ifadesi: Çocukluktan beri PKK'lı öldürmek için planlar yaptım
Sonraki Haber
Sancar: Toplantımız iptal olmasaydı katliam yapılacaktı