Ana SayfaGüncelBülent Kılıç: Metin Göktepe’yi öldüren kötülük beni nefessiz bırakmak istedi

Bülent Kılıç: Metin Göktepe’yi öldüren kötülük beni nefessiz bırakmak istedi

HABER MERKEZİ – Onur Haftası Yürüyüşü’nü takip ederken, boğazına basılarak gözaltına alınan AFP Fotomuhabiri Bülent Kılıç, “Metin Göktepe’yi öldüren kötülük bugün beni nefessiz bırakmak istedi ama başaramadılar” dedi.

Beyoğlu Kaymakamlığı, cumartesi günü Taksim’de yapılacağı açıklanan Onur Yürüyüşü etkinliğinin yasaklandığını duyurdu.

LGBTİ+ bireyler yasağın hukuksuz olduğunu belirterek, Beyoğlu’nun birçok yerinde toplanarak kararı protesto etti.

Yürüyüşü takip eden Fransız haber ajansı AFP’nin foto muhabiri Bülent Kılıç, polis tarafından boğazına basılarak gözaltına alındı.

Fotoğraf makinesi ve teknik ekipmanları gözaltı sırasında zarar gören Kılıç, önce Beyoğlu İlçe Müdürlüğü’ne götürüldü ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra serbest bırakıldı.

Gözaltı görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması büyük tepki çekti.

Kılıç’ın avukatı Zelal Pelin Doğan, gözaltı ve uygulanan muamelenin hukuksuz olduğunu söyleyerek, şikayetçi olacaklarını belirtti.

Gazeteci Kılıç da Twitter hesabından yaşadığı durumu şu şekilde anlattı:

Canıma kast edilmeye çalışıldı. Nefesim kesilmek istendi. Bana bunu yapandan, Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları, her ne ise, bu Dünya’da hangi mahkemeyse hesap soracağım. Yaşadığım sürece bunun mahkemede hesabı verilecek. Ulu Divan’a kalmayacak. Metin Göktepe’yi Eyüp Spor Salonu’nda öldüren kötülük bugün boynuma bastırıp beni nefessiz bırakmak istedi ama başaramadılar. Sağ olsun halk gazetecisine sahip çıktı. Tüm dostlar seferber oldu. Kolay değil öyle. Daha işimiz var.




Önceki Haber
Mülteci kamyonuna jandarma ateş açtı: 2 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.