Ana SayfaGüncelDüzce’de Delta varyantı görülen 8 kişi iyileşti, 10 kişinin tedavisi sürüyor

Düzce’de Delta varyantı görülen 8 kişi iyileşti, 10 kişinin tedavisi sürüyor

HABER MERKEZİ – Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, kentte Covid-19’un Delta varyantının 18 kişide görüldüğünü ve bu vakalardan 8 kişinin iyileştiğini, 10’nun ise tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün AKP milletvekilleri ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerini bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada , Türkiye’de 134 kişide Delta varyantının görüldüğünü duyurdu.

Koca, Delta varyantı görülen illere ilişkin şu bilgiyi verdi:

134 vakanın 82’si İstanbul’da. Düzce’de 18, Van’da 8, Ankara’da 4, İzmir’de 3 ve diğer illerimizde de bir, iki şeklinde olmak üzere toplam 16 ilimizde görüldü.

Bakan Koca’nın ardından Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da açıklama yaptı. Yılmaz, Düzce’de Delta varyantına yakalanan 8 hastanın iyileştiğini, 10’nun ise tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Delta varyantına yakalananların 14 gün boyunca karantinada tutulacağını bildiren Yılmaz, negatif ve pozitiflik durumuna göre süreyi tekrar belirleyeceklerini aktardı.

Delta varyantı nedir?

Delta varyantı ‘çift mutasyonlu’ olarak adlandırılıyor. İki mutasyonlu virüsün birleşmesi ile üçüncü süper bulaşıcı yeni bir mutasyon oluşuyor.

Bu yeni mutasyonun antikordan kaçabilme özelliği var. Hastalığı atlatanlar da bu yeni virüs ile yeniden enfekte olabiliyor.

Covid-19’un mutasyona uğramış hali olan Delta varyantı ilk kez Ekim ayında Hindistan’da tespit edildi. Ardından etkisini İngiltere’de gösterdi.

Tüm İnfluenza Verilerinin Paylaşımı Küresel İnisiyatifi’ne (GISAID) göre, Delta varyantı şu ana kadar 65’ten fazla ülkede görüldü.

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu’nun 21 Haziran’da yayımladığı son veriler, bir süredir tespit edilen yeni vakaların neredeyse tamamının Delta varyantı olduğunu gösteriyor.

Uzmanlar, Delta varyantına yakalanmanın genç insanlar için daha çok kötü bir soğuk algınlığı gibi hissedilebileceğini söylüyor. Yine Delta varyantına yakalanmamak için aşı olunması önerisinde bulunuyorlar.

Pfizer/Biontech şirketinin kurucu ortağı olan Uğur Şahin de önceki gün yaptığı açıklamada, aşılarının bu varyanta karşı da etkili olduğunu duyurmuştu.




Önceki Haber
Amazon ormanlarının tahribatından sorumlu tutulan Bakan Salles istifa etti
Sonraki Haber
DeepMind şirketi ölümcül hastalıklara karşı yapay zeka programını kullanacak